A Starbucks Alapítvány Global Community Impact Grant programjával támogatja a rászoruló magyar fiatalokat
2023. június 14. írta: Kultúrjunkie

A Starbucks Alapítvány Global Community Impact Grant programjával támogatja a rászoruló magyar fiatalokat

szikra_setalj_erden_starbucks.jpg

Idén is a Szikra Tehetséggondozó Egyesület, Burattino Általános Iskola és Gimnázium, Gyermekotthon és a BAGázs Közhasznú Egyesület részesült a Starbucks Alapítvány Global Community Impact Grants programjának támogatásában, amellyel az egyesületek hozzájárulhatnak a gyermekek és fiatalok érzelmi és szociális fejlődéséhez, tehetséggondozásához, edukációjához, valamint az elfogadás és a sokszínűség népszerűsítéséhez.

globalcommunityimpactgrant.jpg

Második alkalommal támogatja a hazai, gyermekeket és fiatalokat célzó nonprofit szervezetek munkáját a Starbucks Alapítvány. A Starbucks Magyarország partnerei segítségével kiválasztott egyesületek rászorulókat segítő projektjeik megvalósítására összesen több mint 15 millió forintos adományt kapnak.

A Szikra Tehetséggondozó Egyesület célja az Asperger-szindrómás gyermekek tehetséggondozása, szociális készségeik fejlesztése, beilleszkedésük támogatása. Az egyesület a Starbucks Alapítvány által felajánlott támogatásnak köszönhetően 100 magyarországi autizmussal élő tinédzser fejlesztését tudja támogatni a munkahely megszerzéséhez és megtartásához szükséges kommunikációs készségek terén.

„Küldetésünk fontos eleme, hogy az autizmussal élő fiatalok a lehető legnagyobb eséllyel lépjenek ki a munkaerőpiacra. Bízunk abban, hogy ez a 100 tinédzser olyan kommunikációs készségeket tud majd elsajátítani, amelyek hozzásegítik őket jövőjük formálásához” - mondta Zádori Henrietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület elnöke.

A Burattino Általános Iskola és Gimnázium, Gyermekotthon olyan gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozik, akik szociális hátterükből adódóan mérsékelten jutnak lehetőségekhez. Célja, hogy számukra is esélyt teremtsen a tanulmányi versenyeken, kulturális eseményeken, nyári táborokon, valamint különböző tehetséggondozó programokon való részvételre, ezzel biztosítva, hogy még több út váljon járhatóvá számukra a jövőben. A Burattino a támogatást mintegy 400 magyarországi fiatal támogatására fordítja mentor- és készségfejlesztő programokon keresztül, amelyekkel segítik őket a formális oktatás befejezésében, valamint szociális és mentálhigiéniás szolgáltatásokat tesznek számukra elérhetővé az adománynak köszönhetően.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk az iskolánkhoz tartozó két krízisotthon lakói és az otthon élő, de biztonságosabb környezetet kereső diákjaink jövőjéért. Célunk, hogy még több lehetőséget tudjunk számukra biztosítani, hogy tehetségüket, képességeiket és készségeiket fejleszthessék, valamint olyan ingyenes programokat szervezhessünk számukra, amelyek nem csupán új élményekkel, de másfajta nézőponttal is gazdagíthatják őket” - mondta Mezei Katalin, a Burattino Általános és Középiskola, Gyermekotthon alapítója és igazgatója.

A Bagázs Közhasznú Egyesület 2011 óta az egyenlőbb társadalom létrejöttéért dolgozik, elsősorban Bag és Dány településeken. Célja a 12 és 30 év közötti romatelepeken élő fiatalok támogatása, hogy megfelelő esélyekkel indulhassanak tanulmányaikban majd a munkaerőpiacon. A szervezet továbbá egyéni mentorálással és közösségi programokkal segíti a romatelepüléseken élő nőket. A Bagázs Közhasznú Egyesület a Global Community Impact Grants program támogatásával olyan biztonságos közeget hoz létre 45 romatelepen élő lány számára, ahol őszintén beszélhetnek önbizalomról, testképről és határokról, női-és gyerekjogról.

„A női csoportunk által vezetett foglalkozásokon és közösségépítő rendezvényeken a romatelepeken élő nők nyíltan beszélhetnek önismeretről, vágyakról és a női jogokról, ami segít minimalizálni a nemi szegregációt, valamint a női nemre károsan ható, berögzült szerepeket. Ezzel a programmal párhuzamosan folytatjuk a romatelepeken élő fiatalok mentorálását, korrepetálását, amivel támogatjuk iskolai helytállásukat és munkábaállási esélyeiket” - mondta Nógrádi Eszter, a Bagázs Közhasznú Egyesület képviselője.

A három hazai egyesület és a Starbucks Alapítvány együttműködése nem valósulhatott volna meg a Starbucks Magyarország lokális partnereinek elkötelezettsége nélkül, akik felkeresték azokat a szervezeteket, amelyek hozzájárulnak a rászorulók támogatásához, és elindították őket a Community Impact Grants programban való részvételen.

„Büszkék vagyunk arra, hogy már második alkalommal működhetünk együtt a Starbucks Alapítvánnyal a hazai szervezetek támogatásában. Nagy örömmel tölt el minket, hogy valódi segítséget jelentő támogatást tudunk biztosítani azoknak az egyesületeknek, amelyek elkötelezetten dolgoznak a helyi közösségek életminőségének és esélyegyenlőségének ügyéért. Szeretnénk még erőteljesebben hozzájárulni céljaik eléréséhez, éppen ezért a Starbucks Magyarország partnerei önkéntes munkával is segítik a három szervezet programjait – emelte ki Kerek Fanni, a Starbucks hazai brand managere – Idén a Szikra Tehetséggondozó Egyesület az Autizmus Világnapja alkalmából „Ragyogj kéken! Sétálj Érden!” elnevezéssel egy figyelemfelhívó programot szervezett, amelyen a Starbucks partnerei is önkéntes feladatokat vállaltak, de az év további részében is még számos önkéntes programot tervezünk, hogy segítsük az szervezetek munkáját.”

A Global Community Impact Grants kezdeményezés célja, hogy 2030-ig összesen 30 millió dolláros befektetéssel járuljon hozzá a fiatalok fejlődéséhez, a befogadás, a sokszínűség és a szociális szolgáltatások támogatásához, az éhezés enyhítéséhez, a helyi gazdasági lehetőségek megteremtéséhez, valamint a kávé-, tea- és kakaóbab termesztő közösségek boldogulásához. A kezdeti szakaszban az alapítvány 30 piacon több mint 50 támogatást ajánlott fel, ezzel a program a vállalat emberközpontú gondolkodásmódjának kiterjesztéseként járul hozzá a Starbucks kávézólánccal kapcsolatba kerülők életminőségének fejlesztéséhez.

A kezdeményezés megvalósítása és kiterjesztése érdekében a Starbucks Alapítvány felkérte azokat a partnereit, akik a márkát a három nemzetközi régióban képviselik, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben, Európában, Közel-Keleten és Afrikában, valamint Latin-Amerikában és a Karib-térségben, hogy jelöljenek helyi nonprofit szervezeteket az alapítvány által nyújtott támogatásra. A támogatást helyi közösségeket érintő programok és projektek megvalósítására ítélik oda. A kezdeményezés részeként a Starbucks partnerei olyan társbefektetőként csatlakoznak a Starbucks Alapítványhoz, akik nem anyagi jellegű támogatással és önkéntes munkával járulnak hozzá a támogatás hatásának növeléséhez. 

További információ a Global Community Impact Grants programról a Starbucks Stories oldalán található.

 Forrás: FLOW PR

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9418146216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása