Megjelent Barkóczi Noémi legújabb szerzeménye
2023. április 14. írta: Kultúrjunkie

Megjelent Barkóczi Noémi legújabb szerzeménye

A Szia fényfolt című dalhoz klip is társul

boemi_band_miknyoczkidori_2023_fekvo.jpg

Másfél évvel a visszatérő Dolgom volt című lemez után a dalszerző-énekes Barkóczi Noémi és zenekara új dallal jelentkezett. A Szia fényfolt a búcsúról szól, az elbúcsúzásról bárkitől és bármitől, ezzel együtt pedig az egyedüllét és az önállóság szépségeiről is. Az esti dudorászás közben született dallam otthon és a zenekari próbák során kelt életre, így vált ez egy igazán közös dallá. A single-höz hamarosan egy videóklip is debütál, amiben a zenekartagok új alteregóit ismerhetjük meg.

Hogy mi is áll a Szia fényfolt hátterében, arról Noémi mesélt: „Ezt a dalt egy olyan éjszaka dudorásztam, amikor egyedül mentem haza az albérletembe, amiből tudtam, hogy nemsokára el fogok költözni. Fontos állomás volt az életemben: itt éltem először egyedül.

Az eredeti szöveg merőben eltért a mostanitól, csak a téma és a hangulat volt azonos, ami később, egy otthoni gitározás alkalmával került a helyére. Noémi így emlékszik vissza arra, hogyan készült a dal: „Egy darabig kerestem hozzá a dallamvilágot, végül, amikor elkezdtük együtt játszani a zenekarral, a többiek kicsit kísérletezgettek a ritmizálással, és amikor megszólalt ez a verzió, mind vigyorogni kezdtünk. Onnantól tudtam, hogy megvan a végső forma.

A zenekar billentyűse Várnai Szilvia (Nunki Bay Starship, Jónás Vera Experiment, mius) így mesélt a közös munkáról: „Ezt a dalt is valahogy nagyon magunkénak éreztük az első perctől kezdve, ezért könnyű volt megtalálni az arany középutat az ötlethalmazban. Az esetleg hiányzó vokálokat is apránként megfejtettük a próbákon, de teljes egészében a stúdióban állt össze minden Dorozsmai Gergő segítségével.

A Szia fényfolt című dal már a lassan alakuló következő nagylemez egyik előfutára és hogy miért ez került ki először a zenekar kezei közül arról Noémi mesélt: „Azért ezt választottuk ‘visszatérő’ dalnak, mert nagyon szeretjük. Ha jobban belegondolok ennyire egyszerű oka van. :) És régóta ért már valami ilyesmi nálunk, egy ilyen dal.

A számhoz már le is forgott egy videóklip - ennek utómunkája javában zajlik, amit terv szerint pár héten belül be is mutatnak Noémiék. A dalszöveghez és a háttérsztorihoz kapcsolódva a klipbe belevette a zenekar a lakáskeresés témáját is. „Nézegetve a hirdetéseket, valami egészen szürreális világba csöppen az ember kezdve az ingatlanosok fotóitól, a nagyon furcsa berendezéseken át a teljesen elrugaszkodott tulaj elvárásokig.

Barkóczi Noémiék tavasszal egyetlen alkalommal koncerteznek április 22-én az Akváriumban, ahol a zenekar a színpadot a több év után visszatérő Hó Márton és a Jégkorszakkal osztja majd meg.

A dal már az összes digitális platformon elérhető.

Facebook esemény
Jegyek

Borítókép: Miknyóczki Dóri
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9118102432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása