Mágikus estre készül Alina Pash és ajsa luna az Akvárium Klubban
2023. április 05. írta: Kultúrjunkie

Mágikus estre készül Alina Pash és ajsa luna az Akvárium Klubban

A női energiákkal átitatott koncertre most vasárnap kerül sor

339145571_914473469791111_9006453292867593777_n.jpg

Az ukrán énekesnő napjaink egyik legizgalmasabb előadóművésze, a koncerten is egy nagyon dinamikus, látványos show-ra készülhetünk. Alina vendége április 9-én az újgenerációs hazai pop egyik legfigyelemreméltóbb előadója lesz, ajsa luna, így vasárnap két kivételes tehetségű női előadót is hallhatunk az Akvárium Kluban, akik művészete nagyon is a jelenre koncentrál. 

alina_pash_2.jpgAlina Pash, a kárpáti boszorkány, aki „becenevét” különleges kisugárzásának köszönheti, fellépéseiben ugyanis van valami ősi erő, valami mágikus. Az ukrán énekesnő zenéjében a hagyományos népzenét, a modern elektronikus zenét és a rapet főzte össze, előszeretettel nyúl a kárpátaljai zenei kincshez is. Alina a napokban több új dalt is kiadott, köztük a Karpatska-t, amely a személy és az anyaország közötti kapcsolatról szól: A Karpatska című kislemez alapjául egy ősi kárpáti dal szolgált, amelyet egyszer hallottam a hucul barátaimtól. A dal az ember mindent elsöprő szeretetéről szól, amit a földje, a számára kedves dolgok iránt érez. Hiszem, hogy az emberiségnek meg kell tanulnia, hogy ne csak VENNI, hanem adni is tudjon. Pontosan ezt a képességet zengem az új kislemezen- mesélte a számról Alina.

Másik új dala, a Chukutykha ihletője pedig Maria Krechunek hucul énekesnő volt, aki annyi dalt ismert, hogy három napig is képes volt egyfolytában dalolni anélkül, hogy egyet is megismételt volna.

Alina Pash zenéjéhez látványos vizualitás is társul, így a budapesti koncert is nagyon dinamikusnak ígérkezik. Alina Pash előtt az újhullámos hazai pop egyik legizgalmasabb előadója, ajsa luna játszik majd. Mélysötét elektronika, magával ragadó szövegvilág és baljós, de ugyanakkor mesebeli hangzás jellemzi leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált ajsa lunát. Az énekesnőt korábban Hundred Sins lemezén és Beton.Hofi Tiszalök c. számában hallhattuk, márciusban pedig megjelentette első nagylemezét, a Világvégét is.

miki357_3578559.jpg

Jegyek a Live Nation.hu oldalon érhetők el

Sajtóinformáció: Nagy Kátya - livenation.hu

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr418095186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása