A gót nightclubos éjszakák hangulatát idézi a Mayberian Sanskülotts legújabb klipjében
2023. március 29. írta: Kultúrjunkie

A gót nightclubos éjszakák hangulatát idézi a Mayberian Sanskülotts legújabb klipjében

ms_halogen_still_13.jpg

A Mayberian Sanskülotts tagjai új videóklipjükben a legszebb gót ünneplőruháikban és a gót nightclubos éjszakákat idéző sminkjeikben szomorkodnak. A Halogen című dalhoz készült low budget videó a zenekar tavaly megjelent God Tiger Need Chemical Works albumán található. A mélypontközeli állapotról, a megrázó létfájdalomról szóló számba azért egy kis cicatánc és egy erdei hajlakkozás is belefért. A végeredmény Molnár Alexandra Rusek munkája, akivel első alkalommal dolgozott együtt a Mayberian.

A zenekar legutóbbi nagylemezéhez a címadó God Tiger után ez második klip, ami elkészült és hogy miért erre esett a választás és mi is volt pontosan a koncepció, arról Csordás Zita énekes mesélt:

"Minden lemezen vannak kiemelkedőbb dalok, és valamiért az teljesen egyértelmű volt zenekarilag, hogy a Halogen az egyik. Ehhez ki is tudtunk találni egy olyan, tulajdonképpen a dal zsáneréből adódó koncepciót, amit ismét meg tudtunk valósítani minimális költségvetéssel. A koncepció eleinte az volt, hogy a 80-as, 90-es évek gót klipjeihez hasonló világú, már-már paródiaszerű jeleneteket pakoljunk egymás mellé, amik végülis csak a létfájdalmat hivatottak tükrözni. :)"

A videó próbálja lekövetni a gót életérzést mind ruhában, mind sminkben, de a helyszínekben is – ilyen többek között a budafoki elhagyatott házak felfedezése - sok-sok kitekintéssel. Hiszen a zenekartagok macskái mellett Dorozsmai Gergő híres dark tánca is feltűnik részleteiben.

„Az első vágat után rájöttünk, hogy Gergő elfelejtett dark táncolni a forgatáson, úgyhogy az egyik koncertről hazafelé egy benzinkúti pisiszünet alkalmával rögzítettük ezt, amiből sajnos egyéb okok miatt inkább csak valami dark tántorgás lett.” – tudjuk meg Balogh Gallusztól.

A közös zenekaros jelenetek mellett a fiúk erdőkben vagy romos házakban is bolyonganak, de láthatjuk Zitát is, amint szomorúan fekve énekel a sötétségben, és akadnak például vágóképek szélben lebegő búzakalászokról is. Csordás Zita ehhez csak annyit fűzött hozzá: „Igyekeztünk megjeleníteni mindent, ami a szívünknek kedves, és ami kötelező, amikor az ember a Halogen klipjét forgatja”, Gallusz pedig azzal egészítette ki, hogy „gruftulás, cicatánc, remek sminkek, ijesztő tekintetek, minden van benne, ami egy jó kliphez kell.”

A Mayberian Sanskülotts legközelebb 2023. május 25-én a Lady/Bird társaságában koncertezik a Turbinában.

Event
Jegyek

Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3118083656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása