Üde hang a hamarosan érkező mïus nagylemezen
2023. március 28. írta: Kultúrjunkie

Üde hang a hamarosan érkező mïus nagylemezen

HALOSARA közreműködésével megjelent a Slow Burn

02_halosara_gresz_renato.JPG

Május végén ‘Abstrakt’ címmel érkezik a mïus új nagylemeze, melyen a budapesti producer a lengyel Raf Skowroński mellett olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Háló Sára (Mygl), Nagy Emma (Nagy Emma Quintet) és Varga Dani (Mordái, Szabó-Gyányi Quintet). A mïus tíz éves fennállását ünnepelte egy teltházas koncerttel a Trafóban tavaly év végén, amiből energiát merítve rögtön megkezdődtek az új anyag munkálatai. Ebből hallható most az első dal HALOSARA közreműködésével, ez a ‘Slow Burn’.

“Sárával pár éve az elhíresült tűzjelzős mïus koncert kapcsán találkoztunk, ugyanis a MYGL-ben énekel, és csináltunk Szőke Barnáékkal egy közös estét. Akkor a zenekaron belül megfogalmazódott, hogy Sára személyisége milyen jól passzolna a mïus világához. Azt hiszem, jó volt a megérzés, és a dal magáért beszél.” - meséli Álmos Gergő.

A ‘Slow Burn’, ahogy a címe is jelzi, egy lassan építkező darab. Hat percen át folyamatosan lép szintézisbe a szokatlan ritmussal és az analóg basszusokkal HALOSARA - néhol blues felé kikacsintó - lírai melegségű hangja.

Az új nagylemez részét képezi a mïus és Attaray Visual fénykoncert sorozatának, ami a “naked waves” nevet viseli. Az art quarter budapest és a Trafó után idén április 15-én a Flashback Studio indusztriális tereibe költözik be egy estére a projekt, ahol a sok új dal mellett a Slow Burn is először lesz hallható élőben HALOSARA, Nagy Emma és Raf Skowroński társaságában.

A lemezen és a dalban a szokásos csapat hallható a szinti arzenál mellett. Billentyűn Várnai Szilvia, dobokon Gulyás Kristóf, basszusgitáron Mezey Tamás. A hanganyagot Vári Gábor keverte, és masterelte, mely limitáltan sorszámozott vinylen a Théque Records gondozásában jelenik meg.

Facebook esemény

Borítókép: Grész Renátó
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7018082236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása