December 17-én mutatja be új lemezét az egyik legizgalmasabb feltörekvő előadó, kristoaf
2022. december 16. írta: Barna Borbála

December 17-én mutatja be új lemezét az egyik legizgalmasabb feltörekvő előadó, kristoaf

kristoaf_2023_02.jpg

A „műhely” című album számait az Akvárium KisHallban hallhatja először a közönség, ahová az énekes-dalszerző frissen fresh zenekari felállással érkezik.

post_masolata.jpg

Új lemezzel jelentkezett Magyarország egyik legizgalmasabb feltörekvő előadója, kristoaf, akit tavasszal a Margaret Island turnéjának előzenekaraként ismerhetett meg a hazai közönség. A december 2-án debütáló „műhely” című album egy badacsonyi elvonuláson született meg, ahol olyan zenész és producer kortársai csatlakoztak kristoafhoz, mint például Hodován Milán, Gerendás Ruben, Mehringer Marci, Hundred Sins vagy a Margaret Island basszusgitárosa, Törőcsik Kristóf. 

„Egy intim alkotói közeget szerettem volna létrehozni, ezért csak olyan embereket hívtam meg, akikkel korábban is dolgoztam együtt, vagy nagyon szimpatizálok velük” – mesélte kristoaf. „Így már nem kellett megismernünk, megszoknunk egymást. Kiszakadtunk egy kicsit a világból. Ez alapvetően egy szokatlan életszituáció, emiatt mindig van egy érdekes íz az alkotótáborokban. Minden tökéletesen összeállt, mint a puzzle darabkái. Jól éreztük magunkat, inspirált helyzet volt. Nem véletlenül népszerűek ezek az elvonulások a zenészek körében.”

Kristoafnak egy újabb, dinamikusabb árnyalatát ismerhetjük meg a második albumán keresztül, a „műhely” egy olyan koncept lemez, amit csupán a helyszín és az idő köt össze, számaiban teljesen diverz, sok stílust jár körbe, mégis összefogja azt az előadóra jellemző keserédes, progresszív dalszerzés. „Ezen a korongon már egy sokkal konkrétabban kifejező lírai, romantizáló én jelenik meg. Ennek az az oka, hogy mára tisztábban látom önmagamat, az érzéseimet és a gondolataimat. Nagyon foglalkoztat a tudatosság, az önfejlesztés” – emelte ki kristoaf, majd hozzátette, a megérkezés a jelenbe témaként is megjelenik a „műhely” dalaiban az elvágyódás, társas magány és az éjszakai élet különböző aspektusai mellett.

„Kezdek leszokni a tinikori nosztalgiaflessről, most már a jelenre és a jövőbe nézek. Egy érettebb, határozottabb kristoaf szólal meg ezekben a számokban, sokszínűbben tudom kifejezni magamat” – árulta el a lemezről, amelyiknek ugyan majdnem minden felvételén más dolgozott producerként, valami mégis összefogja őket. „A sajátos dalszerzésem miatt mégis kohézió lesz az album. Vannak visszatérő témák és képek. Egyébként egyre inkább hajlok a frissebb hangzás, az újvonalas éneklés világa felé” – ismerte el kristoaf, aki december 17-én az az Akvárium KisHallban mutatja be először élőben a „műhely” számait frissen fresh zenekari felállással. „Büszke vagyok erre a csapatra, szerintem maradandó és jó showkat tudunk lehozni velük a jövőben” – hangsúlyozta. Az estét a leginkább a Z generációs Hamupipőkeként aposztrofált ajsa luna nyitja meg. 

 Nyitókép: Miskolczi Milán

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2618003744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása