Kísérleti színházi premierre készül az Itt és Most Társulat
2022. november 22. írta: Kultúrjunkie

Kísérleti színházi premierre készül az Itt és Most Társulat

Az előadásra november 29-én kerül sor

kal02960.jpg

Az összművészeti improvizációs esten egyenrangú partnerként fonódik össze színház, grafika és élőzene, exkluzív, jelenidejű alkotást létrehozva. A Filcember c. előadás bemutatója november 29-én, kedden 19 órakor lesz az Itt és Most Színház és Közösségi Térben, a Ráday utcában.

A vizuális jegyzetelés Európában, azon belül Magyarországon az utóbbi években jelent meg, elsősorban üzleti rendezvényeken, konferenciákon. A vizuális jegyzetelők valós időben készítenek rajzokat az elhangzottakról és örökítik meg az előadások esszenciáját.  Az Itt és Most Társulat arra tesz kísérletet, hogy ezt a rendkívül friss művészeti ágat ötvözze az improvizációs színházzal és az improvizált élőzenével.

filcember_cover.pngA Filcember c. előadásban személyiség-és ecsetvonások, gesztusok, érzések és gondolatok hatnak egymásra zenében, hangban, fényben, színpadi játékban. Olyan improvizált alkotás jön létre a színpadon és a vásznon, ami egyszerre közös és személyes, kitárulkozó és intim. A különböző művészeti ágak közül egyik sem jelentősen dominánsabb a többinél, partneri viszonyban, folyamatos egymás iránti figyelemmel vannak jelen, dinamikus hullámzásban teljesedik ki az egyik és lép hátrébb érzékenyen a másik, hogy teret adjon a kibontakozásra. A Filcember c. bemutató szabadon gondolkodó alkotók közös teremtménye, megszületése során mindenki improvizál.

Színház: Bán-Horváth Veronika, Borbás Gergő, Bernát Imola Tímea, Gregus László, Győri Zoltán, Janó Anna, Szintai-Molnár Péter, Szőke Gábor, Varju Nándor, Vízkelety Borbála

Zene: Hoppál Basspoetry Mihály

Grafika: Strenner Szilárd

Amikor a vászon még üres volt és homályos fényben derengett, a kéz a fehérségbe emelt egy szót. A szónak dallama lett, a dallam testet öltött, és ott rezgett benne a hang meg a szó. Mozgásba lendültek, cselekedtek, építettek, romboltak. Hatottak egymásra, kioltották, építették, megváltoztatták egymást. Visszavonhatatlanul. A jelentésre újabb rétegek rakódtak, egy olyan építmény rajzolódott ki, amiben a cél nem szentesíti az eszközt, nem csak az a fontos, hogy mit, hanem az is, hogyan.

kal02963.jpgAz előadás létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Fotók: Bán-Horváth Attila
Sajtóinformáció: Szintai-Molnár Péter

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3517984774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása