Megjelent Daniel Aron debütáló EP-je
2022. október 25. írta: Kultúrjunkie

Megjelent Daniel Aron debütáló EP-je

daniel_aron_02.jpg

Varga Dani, akit többek között a Mordái és a Szabó-Gyányi kvintett szaxofonosaként ismerhetünk DANIEL ARON néven elkészített bemutatkozó EP-jét. A Théque Records gondozásában megjelenő Hues of Affection című EP 4 dalát Varga Dani egy „posztkovid-indie-soundscape” anyagként emlegeti.

“Már régóta a fejemben volt egy olyan egyedi hangzásvilág, amit zenekaros felállásban valahogy nem sikerült elérnem. A Covid alatt pedig egyértelművé vált, hogy nem lehet mindig másokra támaszkodnom abban, hogy én csak elhozok egy szöveget és egy dalszerkezetet, amit majd a próbákon kidolgozunk közösen. Ezzel együtt pedig a karantén bezártsága alatt próbáltam magam fejleszteni producerként is, igazából ennek az első ilyen végterméke ez a kis 4 számos EP.” - tudjuk meg Danitól.

A dalok mind a családhoz, az otthonhoz kapcsolódó érzéskavalkádra reflektálnak, amit a bezártság csak tovább fokozott. Dani így mesél róluk: “Ezek a dalok inkább kisebb apró, de nagyon mély érzéseken alapulnak, nincsen mögöttük hatalmas, nagy megfejtenivaló. Ez az első olyan EP, amit igyekeztem nem túlfejteni és csak úgy, ahogy van kiengedni magamból, ami bennem rejtőzött. De, ha szigorúan átgondolom, akkor az egész EP a karantén bezártsága közben született, egy kis “tábortűz” körüli esti dudolgatásnak indult az otthonunkban.”

A Hues of Affection című EP-t Varga Dani teljes egészében otthon, a nappalijában rögzítette, ráadásul a legtöbb hangszeren is ő maga játszik. A szaxofon, a billentyűk és a gitárok mellett, fuvola és klarinét is hallható az anyagon, amit még vokál is kiegészít. A keverést Kovács Mikire bízta Dani, a mastert Fenyvesi Marci készítette.

2023. év elején érkezik egy újabb EP, ami majd a két EP-t egyesíti és egy albumként lesz elérhető fizikai formában is. És egy-két kollaborációval is készül Varga Dani, hogy kikkel, arra hamarosan fény derül.

Az EP-t a Spending Time With You c. dal vezette fel, amihez egy minimál anim GIF videó is készült:

Az EP itt elérhető:

https://danielaron.bandcamp.com/album/hues-of-affection

Elérhetőségek:
https://www.instagram.com/daniel.aron.music/
https://danielaron.bandcamp.com/

Borítókép: Gaál Dani
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2517983888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása