„Ez az a dal, amivel talán a legtöbb ember rezonál." - Új klip Barkóczi Noémitől
2022. október 11. írta: Kultúrjunkie

„Ez az a dal, amivel talán a legtöbb ember rezonál." - Új klip Barkóczi Noémitől

_dsc9847.jpg

Egy kényelmesen zsúfolt belvárosi házibuli félhomályában legalább annyira könnyű magányosnak lenni, mint a legnépszerűbbnek. Barkóczi Noémi legújabb videoklipjében vendégül lát minket ebben a buliban, ahol lehetőségünk lesz a szemlélődésre, az ábrándozásra és akár az önvizsgálatra, mindezt Noémivel közösen. A Dolgom volt című tavaly ősszel megjelent visszatérő lemez Nagyvillanyok című dalához készült klip, amit a címadó debütvideóhoz hasonlóan ezúttal is Balogh Ádám álmodott meg.

„Ez az a dal, amivel talán a legtöbb ember rezonál. Hamar érződött a koncerteken, hogy jelent valamit a közönségnek, szeretik velünk énekelni, szóval nem volt kérdés, hogy kell neki egy klip. :) Maga a szám arról a magányos érzésről szól, amikor magunkat a környezetünkhöz hasonlítjuk és úgy érezzük, a többi ember sokkal felszabadultabb, bátrabb, önazonosabb. Ez egyfajta illúzió, mert a többieket csak kívülről látjuk, magunkat pedig belülről, az összes vívódásunkkal együtt ismerjük.” – meséli Barkóczi Noémi.

Az ötlet és a koncepció Balogh Ádám rendezőtől érkezett, aki eredetileg a Nagyvillanyoknak szeretett volna klipet csinálni még a nagylemez megjelenése előtt, de valamiért akkor inkább a Dolgom voltból lett a felvezető videó. Ezért is vannak egymásra rímelések a két klipben, egyfajta mini történetmesélést hozott össze Ádám.

„Alapvetően egy olyan klipben gondolkodtunk, ami a dal hangulatára reagál, annak a képi megfelelője. Olyan környezetet szerettünk volna bemutatni,  ahol a szociális szorongások, a vágyódás és akár az irigység is felerősödik, és ennek jó terepe lehet egy házibuli. A klipben Noémi a főszereplő, aki a lakás különböző pontjairól énekel, miközben nézegeti az embereket, akik első ránézésre komfortosan érzik magukat. Mi pedig kis apróságokkal próbáltuk szemléltetni, hogy valahol mégis mindenki úgy érez, ahogy az a dalszövegben is megjelenik. Ez egyfajta kollektív magány is valahol, de egyben mégis megnyugtató, hogy sokan vagyunk ebben a cipőben. Számomra a vágyódásról és a bátorság hiányáról szól ez a szám. Arról a bénító érzésről, hogy egy új környezetben, társaságban mennyire jó lenne olyannak lenni mint ő ott a terem közepén, aki mer önmaga lenni.” – meséli Balogh Ádám.

Míg a Dolgom volt videóklipje egyfős stábbal, Noémi főszereplésével, pár óra alatt és egy mobiltelefonnal készült, a Nagyvillanyok esetében egy komolyabb csapat állt össze a háttérben. Hosszas előkészületet követően, egy gyakorlatilag rögtönzött stáb dolgozott együtt, sokan korábban nem ismerték egymást, a forgatás napján találkoztak először. Ez a nagyon jól működő crew Balogh Ádám rendezőből, Molnár Zoli operatőrből, Ganzer Balázs világosítóból, Bácskai Julcsi vágóból és Szombath Mátéból állt össze, aki a fényelésért volt felelős. A zenekar minden tagja feltűnik a videóban, melléjük a csapat barátai és egy felhívásnak köszönhetően Noémit követők csatlakoztak, így jött össze közel 30 ember.

„Kitettünk Instagramra egy sztorit, amiben jelentkezőket vártunk, akik minden konkrétum nélkül szívesen lötyögnének, beszélgetnének, söröznének és persze, szerepelnének a készülő klipben. Bíztunk abban, hogy sokan kedvelik a Nagyvilllanyokat és emiatt lesz kedvük magukat kicsit megmutatni ebben a szerepben. Elég meglepő volt, hogy nagyon rövid időn belül tök sok üzenetet kaptunk, le is kellett vennünk a posztot és volt olyan jelentkező is, akit kvázi átcsoportosítottunk a következő kliphez. És ezzel el is árultuk, hogy lesz még klip. :) ” – tudtuk meg Noémitől. 

Barkóczi Noémiék teljes zenekaros felállásban Budapesten idén egyetlen alkalommal 2022. december 16-án koncerteznek az A38-on a Felső Tízezer társaságában.

Facebook esemény

Borítókép: Szűcs Benedek
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5617952076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása