Új live session videóval jelentkezett a mïus
2022. szeptember 16. írta: Kultúrjunkie

Új live session videóval jelentkezett a mïus

20220430_mius_albumrelease_1p1a6010.jpg

A korábban sörfőzdeként működő art quarter budapest indusztriális tereibe költözött be egy estére a mïus még tavasszal, hogy legújabb magyar-lengyel koprodukcióban készült „How To” címen megjelent lemezét a klubok világán túl mutassa be. Az albumhoz megálmodott „naked waves” néven futó hang- és fényinstalláció Attaray Visual és a mïus több éves közös munkájának tökéletes lenyomata. Ezt a különleges estét Kiszler Dániel és csapata rögzítette, ami teljes egészében most már elérhető.

Az aqb letisztult, geometrikus terei nagyon klasszul rezonáltak Sztojánovits Andrea fényművész és Álmos Gergő által megtervezett, és a helyszínen élőben megvalósított vizuállal, ami játékosságával az első percben kapcsolatot teremtett a számok és a szemet elkápráztató fényáradat között. Sztojánovits Andi így látta a naked waves fantázianevet kapott installációt: „A hullámok rezgésein keresztül kerül párbeszédbe a fény a zenével. A plasztikus fényjelenségek és geometriai térformák az analóg vasak kattogására, a dobok lüktetésére, a basszusok morajlására és a zongora billentyűinek zakatolására formálódnak.”

A mïus How To című magyar-lengyel koprodukciós lemeze 2021. év végén jelent meg a zenekar állandó lengyel énekesének Raf Skowroński a közreműködésével. A teljesen analóg elektronikai album egy lazább, táncosabb, letisztultabb világot hozott, melyet a DJ Mag és a berlini Faze Magazine is 9/10-re értékelt. A lemezhez többek között a Los Angelesben alkotó Robot Koch és vaghy is készített remixet.

A mïus legközelebb egy nagyobb szabású estén, a mïus 10. születésnapi buliján 2022. november 26-án a Trafóban viszi színpadra a naked waves projekt egy továbbgondolt változatát. A nagykoncerten a zenekar teljes diszkográfiájából felcsendülnek majd számok, ráadásul nem akármilyen vendégcsapat társaságában. A mïus-szülinapon Jónás Vera, Hegyi Dóri, Raf Skowroński és Horányi Juli énekesfronton egészítik ki majd a zenekart.

Event

WEBOLDAL

Borítókép: Szemerey Bence
Sajtóinformáció: Horváth Orsi

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5217959150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása