Idén is lesz MANK ArtPorta a Művészetek Völgyében
2022. július 15. írta: Kultúrjunkie

Idén is lesz MANK ArtPorta a Művészetek Völgyében

kapolcs_2021_07_31-31.jpg

Látványos és izgalmas programokkal készül az idei Művészetek Völgyére a MANK ArtPorta. Aki betér a MANK ArtPortára, az önkifejezés új művészeti formáival találkozhat, ahol a pihenésnek, a jóízű beszélgetéseknek és a családias hangulatnak is teret engedünk. Látványos programokkal, izgalmas kísérleti előadásokkal, táncszínházi estekkel és sok-sok zenével várunk mindenkit 2022. július 22. és 31. között Kapolcson, a Kalapos udvarban.

A MANK idén is programjai széles választékával várja a látogatókat: ismét kipróbálhatjuk a tűzzománckészítést, de textilművészeti workshop és szitanyomó foglalkozás, valamint festőműhely is várja az érdeklődőket, ugyanakkor részt vehetünk különböző fotóművészeti workshopokon is. Természetesen a kisebbeket is megannyi élmény várja, a PEMZLI játszósarokban minden nap felfedezhetik az alkotás örömét élményfestések, kitűzőkészítés és családi társasjátékok segítségével.

A visszatérő programok mellett azonban számos újdonsággal is találkozhatunk, hiszen több programban megismerkedhetünk a roma népi, zenei és képzőművészeti kultúrával. Elkészíthetjük saját hagyományos fonott kosarunkat, kipróbálhatunk autentikus roma hangszereket, megismerkedhetünk a hazai roma képzőművészet legjelentősebb alakjaival és közösen gondolkodhatunk a roma kultúra szerepéről a hazai kortárs térben Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere vezetésével.

kapolcs_2021_07_31-32.jpgA szentendrei MANK Galéria után a MANK ArtPortára látogatók is megtekinthetik A velünk élő Petőfi című kiállítást, mellyel a 2022–23-as Petőfi-emlékévhez csatlakozunk. A műtárgyak ez alkalommal pedig táblakiállítás formájában jelennek meg. A látogatók egyaránt találkozhatnak kísérletező jellegű alkotásokkal és olyanokkal, melyek a digitális és a konvencionális grafika ötvözéséből jöttek létre. Mindezek mellett többször köszön vissza az ősfényképnek nevezett Petőfi-dagerrotípia az alkotásokban, ugyanakkor egyes művészek átvitt értelmezésben, absztrakt festmények, fotográfia, szobor vagy éppen faliszőttes formájában asszociálnak Petőfi egy-egy költeményére. A képzőművészeti alkotásokon túl a zene nyelvén is megidéződnek Petőfi Sándor költeményei Tímár Sára és zenekara tolmácsolásában.

Az alkotás mellett lesz sok zene és tánc is az udvarban: Júliusi apokalipszis címmel Áfra János, Gergye Krisztián, Nagy Márta Júlia és Sirokai Mátyás a zene, a versek, a mozgás- és képzőművészet kölcsönhatására építő improvizatív és egyszeri előadását láthatjuk. Koncerttel készül Dánielfy Gergő, és Csorba Lócival, a Lóci játszik zenekar frontemberével is megismerkedhetünk önálló fellépése alatt, valamint idén velünk lesz Góbi Rita és Társulata, akik az előadást követően improvizatív tánctréninget tartanak.

A Művészetek Völgye alatt folyamatosan vár a MANK ArtPorta művészeti könyvespolca, és ha megtetszett valamelyik katalógus, akár magunkkal is vihetjük őket. De kipróbálhatjuk milyen műalkotásnak lenni, hiszen nálunk beöltözhetünk egy-egy híres festmény főszereplőjének. De egy kortárs játékinstalláció segítségével különböző értékes ajándékokat is lehet nyerni. A Művészetek Völgye alatt minden napot jógával indítunk, majd egész napos összművészeti kavalkáddal várjuk a látogatókat, a legkisebbektől a nagyokig. Irány tehát a MANK ArtPorta!

Sajtóinformáció: Petri Anikó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1417883573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása