Hien új klipjében a hazánkban élő vietnámi emberek közösségét mutatja be
2022. június 15. írta: Kultúrjunkie

Hien új klipjében a hazánkban élő vietnámi emberek közösségét mutatja be

unnamed_192.jpg

„Összpontosítsd a belső békédet ezzel az éteri és levegős dallal”

- Billboard Indonesia

„Valóban leírhatatlan képi világ, az emberiesség csak úgy árad a képekből, egy tökéletesen megrendítő ihlet forrás  egy a kultúrát eszközül hívó művésznek, hogy több ilyen lehessen, és hogy hangosan beszélhessünk ne azon falak alapján amik kötnek minket, hanem azok alapján amivé kivirágozhatunk”

- Ones to Watch

„A BLOOM gyengéd hangzása valóságos élvezet a fülnek, ahogyan a csilingelő zongorát kíséri egy levegős alap. Hien hangja pedig leginkább az angyalokéhoz hasonlítható”

- Earmilk

„Hien éteri hangja egy csodálatos álomvilágot hoz létre, mellyel megragadja a fiatalság valós esszenciáját”

Unpunlished

„Egy művész, akit ismerned kell.”

- Glide


via NOWNESS

A tavaly megjelent BLOOM kislemez ”Family” című dalához készítette el új videoklipjét  Hien, aki, sokak számára talán meglepő, de az elmúlt években az elektronikus popzene világában találta meg új hangját. A BLOOM album végig követi a Hien művészi öntudatának újraépítéséhez vezető kreatív utazását, illetve az  életét mint  fiatal Vietnámi bevándorló, aki Magyarországról az Amerikai Egyesült Államokba költözött egy új kezdet reményében.

A „Family” cimű dalhoz készült videóklip bemutatja a Magyarországon élő vietnámiak közösségét, tisztelegve örökségük előtt, illetve felfedezi a család fogalmát az általánosan használt jelentésén túl.

„A jeleneteket a 90-es évek Budapestjén töltött gyerekkorom inspirálta,” – osztotta meg velünk Hien. „Események, melyek rendszeresen összehozták nem csak a családunkat, de a közösségünket is. A távoli családi kötelékek nem vérszerintiek voltak, hanem szüleink családjainak a barátai, akikkel együtt hagyták el Vietnámot, hogy Magyarországra jöhessenek egy jobb élet reményében. A bevándorló közösségek történeteiből merítek, ezek inspirálnak. , A Vietnámi közösségek Magyarországra vándorlása a Szovjetunió széthullása után, az 1980-as években egy olyan téma, amiről nem igazán alakult ki dialógus világszinten. Boldog vagyok, hogy megoszthatom történeteink kis darabjait egy ilyesféle, személyes perspektívából.

Stream

Sajtóinformáció: Szurmai Anna - NewU Művész Menedzsment Ügynökség

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6517858459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása