Tárlatvezetéssel búcsúzik TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA a Deák17 Galériától
2022. május 25. írta: Kultúrjunkie

Tárlatvezetéssel búcsúzik TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA a Deák17 Galériától

7_5.JPG

Június 11-ig látogatható a Deák17 Galériában az a nemzetközi építészeti kiállítás, melyen a korai modernista építészet tel-avivi története, szemlélete és kiemelkedő épületei kerülnek bemutatásra. A Galéria tárlatvezetéssel készül most a látogatóknak, ahol a kiállítás kurátorai ismertetik a tengerparti izraeli város UNESCO világörökséghez tartozó városrészét és egyedi építészeti csodáját. A kiállítás kurátorai elismert szakemberek, akik testközelből ismerik ezeket az épületeket, hiszen napról napra kiemelt szerepet vállalnak a Fehér Város épületeinek megőrzésében és helyreállításában. Így valóban sokat tanulhatunk a szakmai tárlatvezetésükből.

„Ez egy zöld világ, ahol az állatok viszonylag kevesen vannak és kicsik, és mind a levelektől függenek. A levelekből élünk. Némelyek furcsamód azt képzelik, pénzből élnek, és azt hiszik, hogy az érmék körforgásából származik az energia. Pedig a világ elsősorban nem más, mint egy hatalmas levélkolónia, amely leveles talajból táplálkozik és leveles talajt hoz létre, nem pedig pusztán ásványi anyagok masszáját, bennünket pedig nem a csilingelő érmék éltetnek, hanem a gazdag termés."

Sir Patrick Geddes szavai ezek, akit 1925-ben kértek fel arra, hogy készítse el Tel-Aviv és Jaffa településrendezési tervét. Elvei alapvetően meghatározzák a tengerparti izraeli város hangulatát, mely igazi kuriózumként több mint 4000 korai modernista (International stlye) épülettel rendelkezik.

Tel-Aviv városának történeti központja 2003 júniusa óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA című kiállítás, mely Tel-Aviv városának rendezésében jött létre, 2004 óta járja a világot, Róma, London, Helsinki és számos további helyszín után első alkalommal mutatkozik be most Magyarországon, a Deák17 Galériában.

A kiállításon ezúttal virtuális formában vezeti végig az érdeklődőket a két kurátor, Prof. Arc. Nitza Szmuk és Arch. Tal Eyal.

A virtuális tárlatvezetés ingyen, regisztráció nélkül követhető a Deák17 Galéria Facebook-oldalán 2022. június 9-én, csütörtökön 17 órától. A program angol nyelven, magyar felirattal kerül megrendezésre.

A TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA című kiállítás június 11-ig díjmentesen tekinthető meg a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában.

2_7.JPG

Helyszín: 1052 Budapest Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Nyitvatartás: Kedd–Péntek: 10.00–18.00, Szombat: 09.00–13.00 / Vasárnap és hétfőn: zárva

További információ:

https://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/tel-aviv-feher-varosa/

Fotók: Fővárosi Önkormányzat
Sajtóinformáció: Kiss Richárd - Deák17 Galéria

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8817840437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása