Új zenei videóval jelentkezett a TENGER
2022. május 06. írta: Kultúrjunkie

Új zenei videóval jelentkezett a TENGER

A háttérben formálódó szörnyetegek mögöttünk ólálkodnak

tenger-01.png

Tavaly nyáron jött ki a TENGER bemutatkozó lemeze. A Glowing folytatása a hamarosan megjelenő Darkness, melynek előfutára a sodró Got No Time és a hozzá készült borongós videó.

A 2021-ben bemutatkozó TENGER zenekart nehéz lenne lustasággal vádolni. A Darkness egy éven belül a második lemezük, amely ezúttal a bemutatkozó albummal együtt, dupla CD formájában jelenik meg, mielőtt felkerülne az ismert streaming felületekre. 

Az új dalokat a debütalbumon helyet kapó 8 számmal egyidőben rögzítette a zenekar a ”híres” Tenger stúdióban, ami igazából egy házistúdióvá alakított keszthelyi nyaraló, saját igényekre szabva, így a lemezfelvétel sokkal családiasabb közegben és nyugodtabb tempóban zajlott. Az ének szintén rendhagyó módon került feljátszásra: annak a jászberényi „szekrénystúdió” adott otthon, ami – ahogy a neve is jelzi – egy tökéletes akusztikájú gardrób az énekesnő, Kun Dóri néhai gyerekszobájában.

tenger_05.jpg„Nem engedtünk ki túl sok mindent a kezeink közül.” -  meséli a munkálatokról Dóri - A borítótól, a CD-khez készült dalszöveges füzeten át a basszusgitárosunk, Pesti Matyi által felügyelt felvételeken át a keverésig csaknem minden DIY módon készült, még meglepetés merch is várható a lemezbemutatóra.”

A Glowing Darkness dupla album előfutára a Got No Time című dal, amit koncerten már hallhatott a közönség, a lelkes bólogatásokat látva pedig úgy gondolta a zenekar, jó felvezető lenne a közelgő LP-hez. A szám leginkább a halogatásról és a gyávaságról szól.

„Az emberek hajlamosak szőnyeg alá söpörni a problémáikat, feladataikat, nehézségeiket, de ezek a háttérben formálódó szörnyetegek folyton mögöttünk ólálkodnak. A dal arról az érzésről mesél, amikor tudod, hogy szembe kéne nézned vele, érzed, hogy ott van és nem menekülhetsz előle, előbb-utóbb rád veti magát.”  - foglalja össze Dóri.

A klipet a zenekar egy régi barátja, Pó Bácsi és a POtographic Pictures jegyzi és egy tornateremben vették fel. A régi ismeretségnek köszönhetően sokkal felszabadultabb hangulatban zajlott a forgatás és mivel a szintén zenész háttérrel bíró Pó jól érezte a dal dinamikáját, a végeredmény is olyan lendületes lett, amilyennek a zenekar elképzelte.

A TENGER május 21-én, a Robotban mutatja be a Glowing Darkness dalait – a belépés ingyenes.

Sajtóinformáció: Gedeon Andrea

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2217824975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása