Átadták a 2022-es Fonogram-díjakat!
2022. május 02. írta: Kultúrjunkie

Átadták a 2022-es Fonogram-díjakat!

beton_hofi_fonogram_2022.jpg

Április 30-án tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjazottak listájáról az idei évben is 25 fős szakmai zsűri döntött, összesen 18 kategóriában. A díjátadó 2022-ben is online zajlott: az érdeklődők a Fonogram weboldalán, Youtube-csatornáján, valamint közösségi média-felületein (Facebook, Instagram, TikTok) követhették az eseményt, melynek során minden nyertest egy-egy videóban lepleztek le.

Beton.Hofi az év hazai rap vagy hip-hop albumának vagy hangfelvételének járó szobrocskát kapta meg Comic Sins című albumáért; a Rutkai Bori Banda Mandulka és a Karácsonyvár című lemeze az év hazai gyermek albuma lett, slowthai TYRON címet viselő második albuma pedig a zsűri szerint az év nemzetközi rap vagy hip-hop albuma.

Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában jelölték még egyébként 6363 METAMATIKA című lemezét, Krúbi Szív című dalát, valamint Dé:Nash legutóbbi EP-jét, amely a Történetek a Narancsligetből címet kapta.

A Fonogram – Magyar Zenei díj a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségének (MAHASZ) díjátadója, amely egy három évtizedes hagyományt visz tovább. A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló 25 tagú szakmai zsűri z első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek, akiknek teljes listája itt olvasható.

Beton.Hofit az összes nagyobb fesztiválon (VOLT, Strand, Fishing on Orfű) elcsípheted, a Rutkai Bori Banda következő budapesti koncertje május 8-án lesz az óbudai Szentlélek téren, slowthai pedig a Sziget fesztiválon lép fel augusztus 12-én.

Sajtóinformáció: Universal Music Hungary

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5117822087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása