Vásárlói segítséggel ültet több ezer fát a FOREO
2022. április 21. írta: Kultúrjunkie

Vásárlói segítséggel ültet több ezer fát a FOREO

A svéd beauty-tech vállalat és a OneTree Planted együtt segít a világ legmagasabban fekvő erdőségein és Kalifornia zöld erdein

01_foreo_lead_image_1_1.jpg

2030-ra a világ esőerdeinek mindössze 10%-a maradhat épen. Minden évben egy New Jersey nagyságú esőerdő-terület pusztul el az emberi tevékenység közvetlen hatása miatt. Az ész nélküli erdőirtás éghajlatváltozáshoz, a biológiai sokféleség csökkenéséhez, talajerózióhoz és áradásokhoz vezetett. Mára az amazóniai esőerdő több szén-dioxidot bocsát ki, mint amennyit képes elnyelni. Más szóval a "bolygónk tüdeje" levegőért kapkod. Az erdőirtás okozta ökológiai válság lassítása érdekében a svéd FOREO a One Tree Planted-el összefogva elindította a "Made To Last, Not Break Fast" projektjét, vállalva, hogy fenntarthatósági kampánya során a foreo.com oldalon leadott minden egyes megrendelés után egy fát ültet.

A beauty-tech óriás a szabályok megszegésével és a nagyvállalatok átláthatóbb működésének követelésével vált ismertté, miközben rávilágított a fogyasztói elektronikai ipar gyakori visszaéléseire. Tavaly a FOREO felhívást intézett a világ nagyvállalataihoz, miszerint hagyjanak fel a tervezett elavulási gyakorlatukkal, és kíméljék bolygónkat a felesleges elektromos hulladék és a műanyag gyártásától. Az ENSZ E-waste Monitor 2020 kiadványa szerint 2019-ben világszerte rekordmennyiségű, 53,6 millió tonna e-hulladék keletkezett, ami öt év alatt 21%-os növekedést jelentett. Ez a szám az előrejelzések szerint 2030-ra eléri a 74,7 millió tonnát, így 16 év alatt csaknem megduplázódik az e-hulladék mennyisége a Földünkön. A FOREO a tervezett elavulás ellen küzd, mégpedig úgy, hogy prémium minőségű termékeket gyárt, amelyek bizonyítottan akár 8 évig is szolgálják a vásárlókat, miközben kiváló teljesítményt nyújtanak.

12_foreo_one_tree_planted.jpg

Miért a Polylepis erdők?

Bár számos erőfeszítés történik az Amazonas esőerdeinek megmentésére, úgy tűnik, kifutunk az időből. A FOREO azonban lehetőséget lát a magas Andokban elterülő Polylepis erdőkben, ahol a svéd vállat több ezer fa ültetését tervezi. Az égetés és legeltetés által pusztított Polylepis erdők döntő szerepet játszanak a régió ökoszisztémájának megőrzésében, mivel jelentős vízforrásokat adnak, melyek a nagy Amazonas forrásvidékét táplálják. Az erdők felfogják a felhőkből érkező vizet, így egészségesen tartják a körülöttük lévő talajt és a hegyi patakokat. Emellett megakadályozzák a fölöttük magasodó, olvadó gleccserek okozta földcsuszamlásokat és eróziót.

A FOREO Kaliforniába is segít

Míg az Andok az erdőirtások miatt szenved folyamatosan, a 2020-as kaliforniai Creek Fire megmutatta, hogy a természet legalább olyan kegyetlen tud lenni, mint az emberi kéz. Az erdőtüzet vélhetően egy villámcsapás okozta, majd a nagy szél miatt gyorsan terjedt a térségben, összesen 379 895 hektárnyi területet felégetve.

A tűz által súlyosan érintett helyek egyike a Shaver-tó körüli gyönyörű erdő volt, ahol 3000 hektár égett le. A svéd márka a One Tree Planted-el együttműködve támogatja e terület újraerdősítését, újraélesztve Kalifornia zöld lombkoronáját.

Az erdősítés segít csökkenteni a talajeróziót, így védve a vízi élővilágot is. Az erdők képesek a természetes regenerálódásra és a célzott erdőtelepítés csökkenheti a légkörben lévő szén-dioxid mennyiségét, ami kulcsfontosságú a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

FOREO

2013-as indulásunk óta a FOREO küldetése, hogy jobbá tegyük az emberek életét. Ennek a vállalásnak igen nagy részét képezi a felelősségvállalásunk a bolygónk iránt, amelyet otthonunknak nevezünk. Vásárlóink arról számoltak be, hogy FOREO termékeik még 8 év használat után is hibátlanul működnek, és még mindig ugyanolyanok, mint az újak, rendkívül hosszú akkumulátor-üzemidővel. A tartós, kiváló minőségű termékek létrehozásával mi így minimalizáljuk a környezetre gyakorolt lábnyomunkat, és amikor a fenntarthatóságról van szó, nem félünk "bepiszkolni a kezünket" - szó szerint. Ezért idén a FOREO minden egyes megrendelés után egy fát ültet el a Föld Napja kampányunk keretében. Percenként 2400 fát vágnak ki, és mire Ön befejezi e mondat olvasását, további háromhektárnyi erdő fog eltűnni." - magyarázza Boris Trupcevic, a FOREO vezérigazgatója.

One Tree Planted

"A One Tree Planted projekt elindításakor az volt a célom, hogy bárki számára egyszerűvé tegyem a környezetvédelem ügyét, egy egyszerű faültetéssel" - mondja Matt Hill, a One Tree Planted alapítója és vezető környezetvédelmi aktivistája. "Büszkék vagyunk arra, hogy a FOREO-val dolgozhatunk együtt. Két erdőtelepítési projektünk nagy volumenű támogatásával helyreállítjuk az erdőket, új élőhelyeket teremtünk, miközben pozitív társadalmi hatást érünk el."

Ha többet szeretnél megtudni a FOREO-ról, a világ leggyorsabban növekvő beauty-tech márkájáról, és naprakészen követni a márka innovációit, látogass el a http://www.foreo.com/ weboldalra.

Sajtóinformáció: Ruskó Rita - Twincom PR Consultancy

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2417813263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása