Puskás Petiék egy dallal emlékeznek meg azokról, akiket elveszítettek
2021. december 17. írta: Kultúrjunkie

Puskás Petiék egy dallal emlékeznek meg azokról, akiket elveszítettek

biebers_mast_nem_2.jpg

Idén ősszel új fejezet kezdődött a zenekar életében, a „Mást nem" dal és klip elemeit már a korábban megjelent „Későn érkezemben" is felfedezhettük, de a zenei nyitás mellett, a dalok mondanivalója is sokat változott az utóbbi időben.

Természetesen koncert programjuk gerincét továbbra is a '80-as évekre emlékeztető elemekkel dúsított, elementáris partyhangulat adja, de idén ez már a második olyan dal, amiben egy kicsit jobban elmerültek az elektro-műfajokban.

Nem mellesleg a zenekar alapítója, szerzője, producere, Puskás Dani is egyre többször tűnik fel énekesként is az új dalokban. A zenei változás mellett az új dal témájában is irányt váltottak: a „Mást nem" az elmúlásról, egy szeretett személy elvesztéséről szól. 

„A korábbi dalainkban inkább könnyedebb kérdésekkel foglalkoztunk” – mondta a zenekar frontembere, Puskás Peti. „Többnyire a szerelemről, a felhőtlen életről, az emlékezetes estékről vagy az útkeresésről írtunk. Azonban ahogy teltek az évek, mi is komolyabbak lettünk, ahogy a témák is, amikkel foglalkozunk. Velünk együtt a The Biebers is változik, a privát életünk hatással van a pop-jelenlétünkre is” - tette hozzá Peti.

Az elmúlt két év, a pandémia sokkal inkább a felszínre hozta ezt a témát. „Ma már kevésbé tabu erről beszélni, a mindennapjaink része lett” – emelte ki Peti. „Bár az első sorok hallatán úgy tűnhet, hogy a „Mást nem" szerelmesek búcsúzásáról szól, azonban aki végig hallgatja az gyorsan megérzi, hogy azokról szól, akiket az évek során elvesztettük” – folytatta az énekes.  

A szövegét Bánki Beni írta, akit nagyon gyorsan magával ragadott a dal hangulata már akkor is, amikor még nem teljesen kész verziót hallotta: „Sajnos egyre többen tudnak kötődni ehhez. Az élet törvénye mindent felülír. Ahogyan a refrénben is elhangzik, aki itt járt, az valóban pótolhatatlan, de ebben a dalban tovább élhet” - tette hozzá a fiatal költő, slammer, aki szoros baráti- és munkakapcsolatot ápol Puskás Petivel.

A látványos videoklipet ezúttal is Büki Balázs rendezte. A képkockákon megjelenő vonatút a végső utazást, a búcsúzást, a halált szimbolizálja.

Forrás: Gold Record

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6616786596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása