Karácsonyi kiállítás és vásár az ÚjMűhely Galériában
2021. december 06. írta: Kultúrjunkie

Karácsonyi kiállítás és vásár az ÚjMűhely Galériában

262779089_1971442583015366_7629966901593557904_n.jpg

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. immár sok éve segíti az adventi készülődést és a karácsonyra hangolódást kortárs művészeti tárlattal és vásárral. Nincs ez másképp idén sem, hiszen 2021. december 1-től a Társaság csoportos kiállításra várja az érdeklődőket szentendrei ÚjMűhely Galériába, ahol A mi ünnepünk című tárlattal ezúttal abba pillanthatunk be, hogy mit jelent a kortárs alkotók számára a karácsony.

Az ünnepi időszakhoz ezúttal a szubjektív tapasztalatokon és érzelmeken, a karácsonyhoz társított tárgyakon, emlékképeken keresztül csatlakozik a kiállítás. Amikor december elején először megérezzük a forralt bor és mézeskalács illatát, rögtön eszünkbe jutnak mindazon tárgyak és emlékek, amitől valódi ünneppé válik a karácsony. Felidéződnek a gyermekkori karácsonyok képei, ugyanakkor a jövőbe tekintve várjuk, hogy ismét elérkezzen a várva-várt nap. Az otthon melege, az emberi kötelékek, az adventi várakozás és a fények mindenki számára mást idéznek meg és más reakciót váltanak ki, azonban ugyanarról szólnak: megállunk, lecsendesedünk és ünneppel a szívünkben fordulunk szeretteink felé.

A mi ünnepünk című tárlaton kortárs képző- és iparművészeti alkotásokkal idézzük meg az elmúlt és elkövetkező ünnepek hangulatát. Az alkotásokban visszaköszönnek a családi kötelékek, az ünnephez köthető motívumok, mint a fenyőfa vagy a gyertya, de fontos szerepe van a fény megjelenítésének is, akár a vászon-, akár a designtárgyakban. A kiállításban szereplő műtárgyak pedig legfőképpen az alkotók személyes élményeit mutatják be, bensőséges bepillantást engedve egyéni történeteikbe és a karácsonyhoz köthető emlékeikbe. 

A kiállított műalkotások által közvetített emelkedettség pedig ajándék formájában akár mindennapjaink fénypontja is lehet. A kiállítás alkotásai ugyanis megvásárolhatóak, amelyhez nem kell mást tenni, mint meglátogatni a kiállítást vagy írni a kozonseg@alkotomuveszet.hu címre.

A kiállítás 2021. december 23-ig tekinthető meg, és hogy minél többen tudjuk átélni az ünnep varázsát, az adventi időszakban az ÚjMűhely Galéria keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 között várja a látogatókat.

Kiállító művészek:

Andrási Edina, Balogh Kristóf József, Barabás Zsófi, Benkő Lilla, Bereczki Kata, Budai Lotte, Fischer Judit, Gáspár Annamária, Gilly Tamás, Horváth Lóczi Judit, Kiss Márta, Korossy-Khally Levente, Kovács Andrea Kurszán, Mendreczky Karina, Nagy Gabriella, Strohner Márton, Szabó Menyhért, Varga Gyöngyvér Amala

A kiállítás kurátorai:

Petri Anikó és Sipos Tünde

Borítókép: ÚjMűhely Galéria
Sajtóinformáció: Petri Anikó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2716773328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása