Pilinszky szellemét idézi új számában a Meg Egy Cukorka
2021. november 26. írta: Kultúrjunkie

Pilinszky szellemét idézi új számában a Meg Egy Cukorka

fullsizerender.jpg

Második nagylemezük után, ismét új anyaggal jelentkezik a budapesti Meg Egy Cukorka. Ezúttal Pilinszky János születése 100. évfordulójának alkalmából a költő Azt hiszem című verséből készítettek dalt.

Rendkívül aktív időszakot tud a háta mögött a Meg Egy Cukorka zenekar: október végén jelent meg KERESEM című második nagylemezük, de máris egy új dalt adtak ki. Pilinszky János (1921. november 27. – 1981. május 27.) versének megzenésített verziójával a kételyekről, egy álmatlan éjszakáról és az idő rohamos múlásának hatásairól énekelnek.

A zenekar tagjainak bevallása szerint nem rajonganak a megzenésített versekért, mert ritka esetben sikerül a végső alkotást teljes értékű dalként értelmezni, azonban ha a szöveget olvasva rögtön elindul a fejünkben egy dallam, akkor érdemes megzenésíteni azt. Pilinszky János nem halt meg, hiszen tovább él műveiben és ebben a dalban is.

– Rendkívül fontos szerepet játszott, illetve játszik az irodalom az életünkben. Amióta rendszeresen olvasok rocksztárként gondolok a költőkre, hiszen egy Kosztolányi-vers és egy Oasis-dal nálam ugyan azokat a hatásokat érik el, így számomra a költészet rock’n’roll. Nem volt ez másképpen, amikor elolvastam ezt a Pilinszky-verset. Éreztem, hogy ebből dalt kell csinálni – mondta Mihályi Dávid, a zenekar basszusgitárosa.

A formáció az év hátralévő részében sem dől hátra, hiszen december 9-én egy különleges, karácsonyi kocsmakoncertet fognak adni a nemrég nyitott, budai Beat On The Brat Vinyl & Barban, ahol az új dalok egy családiasabb, intimebb hangszerelésű megszólalásban hangzanak majd el.

Sajtónformáció: Horváth Luca - Mertez Management

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1216763846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása