Új dallal jelentkezett a GranCanada
2021. november 23. írta: Kultúrjunkie

Új dallal jelentkezett a GranCanada

_mg_6847.JPG

November 27-én az Instantban együtt énekelheti a közönség a zenekarral a legújabb GranCanada dalt, a most debütáló Az idő is késik című trekket.

Még májusban vettük fel az alapokat, amiről aztán sokat gondolkoztunk, mert ezt nagyon sok irányba el lehetett volna vinni. A középrész még sötétebbnek indult, amit elvetettünk, de az is benne volt a pakliban, hogy sokkal elektronikusabb lesz az egész. Végülis talán jól döntöttünk, mert így egy kellemes, könnyed dalt kaptunk, ami még GranCanadás is maradt. Bár ezt inkább majd a közönség dönti el.
Zsófi nyár végén azt mondta, hogy ez olyan utószezon hangulatú a szám. Kellemes, könnyen elindulsz rá, de nem a tipikus nyári sláger.
– meséli a zenekar arról, hogy milyen is lett Az idő is késik.

A zenekar egy éve hozta ki Fénytörés című első nagylemezét, ami után idén sem pihentek, videoklip és live session is jelent meg az év első felében, augusztusban pedig videóval kísérve érkezett legfrissebb daluk a Blitz, amit most Az idő is késik követ. Ezen kívül pedig, ahogy a helyzet engedte folyamatosan koncerteztek.

Az utószezon hangulatot és a folyamatos koncertezést próbáltuk vizuálisan is megfogni, a klipért ismét Balsay Dorina felelt, aki az egész nyarat végig buszozta velünk és közben folyamatosan videózott, amiből most klip is készült. Nagyon sok helyen tudtunk játszani, Pontoon, Dürer Kert, Monyo Land, Kobuci, Várkert Bazár Budapesten, de szerencsére a fővároson kívül is nagyon jó helyekre jutottunk el. A Szevastock Fesztivál, az Organix a Művészetek Völgye, de Dunakeszi is nagyon kedvesen fogadott minket, vagy épp a Budapest 100 keretében megtartott első akusztikus koncertünk is egy különleges élmény volt, hogy csak néhányat említsünk az idei fellépések közül.

Az klip pedig ebbe repít vissza minket, és reméljük, hogy a hallgatókban is felidéz majd kellemes nyári élményeket, akár olyat, amiben mi is szerepet kapunk, akár tőlünk teljesen függetlent is. – zárja gondolatait a zenekar.

De miért kerül egy utószezon dal, egy nyárias klippel a közönség elé ilyenkor, amikor a karácsony már sokkal közelebb van hozzánk, mint a nyári napok?

Nekünk az egész zárása november 27-én lesz, amikor az Instantban a 3. születésnapunkat tartjuk. Rengeteget készültünk rá, különleges élmény lesz, ezzel búcsúztatjuk 2021-et, sőt a mostani műsortól is elköszönünk, terveink szerint egy egészen megújult settel térünk vissza tavasz elejére.

Aki tehát szeretné a legújabb, Az idő is késik dalukat a zenekarral énekelni, annak a következő alkalom november 27, amikor Urban Jungle lesz az Instantból, a GranCanada és a Belau közös estjén.
Nem csak élőben hallhatja a közönség az új dalt, de a korábbiakat is fúvósokkal, vokalistákkal és perkával kiegészülve adják elő. Ígéretük szerint a színpadon lévő 10 ember mellé még különleges látvánnyal is készülnek, így nem érdemes kihagyni, az egyetlen egyszer, a GranCanada 3. születésnapján látható műsort.

Spotify
Facebook esemény

Borítókép: Szollár Zsófi
Sajtóinformáció: Bodó Bence

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4016762602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása