Hamarosan érkezik az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka
2021. november 11. írta: Kultúrjunkie

Hamarosan érkezik az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmje, Az unoka

0201121_gl8_9126.jpg

Az unoka a Mindenki című rövidfilmért Oscar-díjat nyert Deák Kristóf első mozifilmje. A film egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi. Miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz, Rudi elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége - meg persze egy csapat szövetségesre.

Deák Kristóf forgatókönyvíróként is jegyzi a filmet, családjában sajnos megtörtént az “unokázós csalás”, ezután döntötte el, hogy új elemekkel átdolgozva filmre viszi a történteket. „Mindig ugyanúgy kezdődik: egy idős nénivel vagy bácsival egy rendőr telefonon közli a tragikus hírt: az unokája szörnyű bajba került, sürgős segítségre van szüksége, azonnal gyűjtsön össze minél több készpénzt. A hívók profi pszichológiai trükkökkel irányítják a beszélgetést és szedik rá az idős embereket. A szerető nagyszülők bedőlnek a csalásnak, és ezt soha nem bocsájtják meg maguknak. Vén bolondnak érzik magukat, hogy lépre mentek - miközben a tragikus hír traumájából sokszor már nem tudnak felépülni. A családnak pedig marad a magatehetetlen düh. Miattuk, értük, nekik - mindannyiunknak írtam ezt a filmet” – foglalta össze.

0201121_gl8_9161.jpgA film producere, a BÚÉK-ot is jegyző Zákonyi S. Tamás kiemelte: “Kristóffal már két éve dolgoztunk ezen a filmen, de a járvány miatt eltolódott a munka kezdete. A tavaly szeptember és november közt 20 helyszínen, 40 nap alatt lezajló forgatás nehéz, megfeszített időszak volt.  A precíz előkészítő munka miatt egy forgatás elméletileg nem tartogathat nagy meglepetéseket, ám a járvány folyamatos újratervezést követelt. Büszke vagyok a stábra, az alkotókra, a színészekre, mert sikerrel vettek minden akadályt.” 

A filmet 2022. januártól 6-tól vetítik országosan a mozikban. A főbb szerepeket Blahó Gergő, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Döbrösi Laura, Bárdos Judit, Pogány Judit, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Baranyi László, Kertész Péter és Mikó István alakítják. 

Fotók: Glódi Balázs

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8816735424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása