Újbuda lett a világ hetedik legmenőbb városnegyede!
2021. október 08. írta: Kultúrjunkie

Újbuda lett a világ hetedik legmenőbb városnegyede!

Time Out: az Eleven Ősz idején érdemes a Bartók Béla Boulevardra látogatni

bartok-bela-ut-36-38_major-kata_20180411_inbox780x585.jpg

A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó megkérdezését követően állította össze a listát a világ 49 legmenőbb városnegyedéről, környékéről, amelyen az előkelő hetedik helyen végzett Budapest XI. kerülete. A lap kiemelte: érdemes a környékre az Eleven Ősz, a Bartók Béla Boulevard évek óta sikeresen megrendezett utcafesztiválja idején érkezni. Kiemelték továbbá az utca bohém kávézóit, bárjait, művészeti galériáit.

A rangsorolással a New York-i Chelsea és a dakari Ngor negyed közé sorolta a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyedet is magában foglaló kerületet a lap, amely azt írja, egészen a közelmúltig a Gellért-fürdő miatt érkeztek a budai oldal déli részére a látogatók, mára azonban a hely hangulata a pesti belvároséval vetekszik. A Gellért-hegytől délre, a Duna mentén húzódó zöld városrész vonzza a helyieket és a nyugodt, élhető városi milliőre vágyó turistákat. Mint fogalmaznak: „a Bartók Béla körút – amelyet a helyiek Bartók Béla Boulevardnak is neveznek – tele van bohém kávézókkal, bárokkal és független művészeti galériákkal.”

Az online felület felvázolja azt is, miként tölthetünk el egy tökéletes napot a környéken: a Bartók Béla Boulevard Kulturális Negyedben, azon belül is a Kelet Kávézó és Galériában elfogyasztott reggelit követően tegyünk egy sétát a Gellért-hegyen, majd a Bartók Béla Boulevardra visszatérve, azon átsétálva látogassunk el a Kopaszi-gátra, ahol pedig az ebédünket fogyaszthatjuk el, végül pedig egy finom ital mellett akár a Dürer Kertben is zárhatjuk az estét.

Különösen pedig akkor ajánlja a látogatást a lap, amikor a Bartók Béla Boulevard egyik fesztiválja zajlik. Az Eleven Tavasz mellett az Eleven Őszt emelték ki, ahol – mint írja a Time Out – kiállítások, utcai koncertek, workshopok, tehát igazi fesztiválhangulat várja a látogatókat!

A Bartók Béla Boulevard vállalkozóit összefogó Bartók Boulevard Egyesület régóta azon dolgozik civil összefogásban, hogy koncepciózus munkája eredményeként a Bartók Béla Boulevard azzá a kulturális, pezsgő környezetté váljon, ahol jó érzés megpihenni, koccintani, finomat vacsorázni, galériába menni. Ennek az összefogásnak az eredményeként, a hely szellemét megérezve választotta egyre több neves, magas minőségű vállalkozó székhelyéül az utcát, ahogy az sem véletlen, hogy sikerrel tartják meg a helyiek utcafesztiváljukat évente kétszer, Eleven Ősz és Eleven Tavasz néven.

Borítókép: welovebudapest.com
Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4116714904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása