Az október is színes az A38-on
2021. október 07. írta: Kultúrjunkie

Az október is színes az A38-on

Agócs Márton (Aurevoir.), Bartis Attila és az Afterkrū színesítik az őszi keddeket

a38_beatzxpoes_oktober26.png

A programok a védettségi igazolvánnyal látogathatók,  minden előadás élőben követhető a klub Youtube-csatornájánMinden lenti programra 500 Ft-os jegyek vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Irodalmi nagyjaink és kortárs tehetségek színesítik az októbert a fedélzeten: Jókai Mór és a műveit kiadó Révai Mór barátságát járta körbe a 5-ei Árnyjátékok est. Bartis Attila József Attila-díjas író, fotográfus érkezik 12-én az OrrStúdióba. Október 19-én a hip-hopban utazó Afterkrü mellett Simon Bettina és Puskás Dániel költők lépnek színpadra. Október utolsó keddjén újra Beatz x Poe’s: Borda Réka, Agócs Márton - az Aurevoir. frontembere - és Suplicz Márton szedik rímekbe mondanivalójukat.
arnyjatekok_jokai_revai_oktober5.png

Árnyjátékok az A38 Hajón - A két Mór: az író és a kiadó: Jókai és Révai 

Az október 5-ei Árnyjátékok-est a két Mór, Jókai és kiadója, Révai Mór története köré fonódik, Lengyel Ferenc és Kertai Roland színművészek idézik fel a ponyvairodalommal szembeszálló Révai és Jókai közös múltját. Révai Mór személyében Jókai  nem csak barátra lelt, de évtizedeken átívelő, szoros munkakapcsolat fűzte őket egymáshoz. A szöveget válogatta, szerkesztette: Rózsafalvi Zsuzsanna, a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa, közreműködik DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar.

Bartis Attila érkezik a fedélzetre október 12-én: a József Attila-díjas íróval, fotográfussal történetmesélésről, alkotói folyamatokról és az Indonéziában töltött éveiről beszélget Horváth László Imre, az est házigazdája. A crossover programot az ATMO zenei aláfestése keretezi.

Elsőkötetes költők és a hip-hopot pop, trap és funky elemekkel vegyítő Afterkrü zenekar hódítja meg a színpadot az október 19-ei Deck az A38 Hajón esten. Puskás Dániel első kötetét A Vakok zsoltára címmel adta ki 2017-ben. Simon Bettina költő rendszeresen publikál irodalmi és művészeti folyóiratokban, verseit román, szerb és angol nyelvre fordították. A fedélzeten többek között 2018-ban megjelent Strand c. kötetéről mesél.

a38_beatzxpoes_oktober26.png

Beatz x Poe’s az A38 Hajón - Borda Réka, Agócs Márton, Suplicz Márton

Az október szellemes rímekkel zárul a 26-ai Beatz x Poe’s esten: az Aurevoir. frontembere, Agócs Márton, Borda Réka költő, író, műfordító és Suplicz Márton, a Slam Poetry Dunaújváros alapítója állnak színpadra Csider István Zoltán és Pion István sorozatszerkesztők mellé. Az zenei flowt és ütemet a rezidens ATMO és DJ Lee n’gum adja a szövegekhez.

A zenei-irodalmi programsorozat korábbi eseményei az alábbi lejátszási listákon nézhetők vissza a YouTube-on:

Beatz x Poe’s az A38 Hajón

Árnyjátékok az A38 Hajón

Kortárs szerzők az A38 Hajón

Deck az A38 Hajón

Dalműhely az A38 Hajón

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.

Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.

A jelenleg hatályos járványügyi szabályozások értelmében csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudja fogadni a Hajó - a személyi igazolvány egyidejű bemutatása mellett. 

 Sajtóinformáció: Menyhért Dorka - A38

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6716713818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása