Cselédszobában született az Animal Cannibals legnépszerűbb albuma 
2021. szeptember 30. írta: Kultúrjunkie

Cselédszobában született az Animal Cannibals legnépszerűbb albuma 

animal_cannibals_2021.jpg

Negyed évszázaddal ezelőtt jelent meg az Animal Cannibals máig legnépszerűbb albuma, a Reggel, délben, este. Az évforduló kapcsán Ricsipí és Qka MC egy különleges estre invitálja a rajongókat. A Lemezjátszó Classic-sorozat részeként a két rapperrel meghallgathatja közönsége a teljes lemezt, majd Horváth Gergelynek mesélnek a dalokról. Az esemény október 14-én lesz Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A Reggel, délben, este nagylemez 1996-ban jelent meg, egy évvel az Animal Cannibals életében óriási robbanást hozó debütáló album után. Az első korongon olyan slágerek sorakoztak, mint a Takarítónő, az Ülünk a vonaton vagy a Yozsefváros.

- Nem volt rajtunk nyomás a második lemez készültekor a Takarítónő miatt, mert tudtuk, hogy vannak még jó dalaink – emlékezett vissza Ricsipí. - Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk, és a Reggel, délben, este lemez 70 százaléka ezekből állt. És azért sem éreztünk nyomást magunkon, mert nem kereskedelmi céllal születtek a szerzemények, egyszerűen csak az volt fontos, hogy sokan énekeljék a dalainkat.

A számok Deseő Balázs szüleivel közös lakásában, egy cselédszobában kialakított ministúdióban születtek.

- Akkora volt a helyiség, hogy épp hogy le tudtunk ülni hárman, mocorgásra már nem nagyon volt lehetőség – mondta Ricsipí.

Az album végül a hatalmas sikert hozó debütáló lemezt is megfejelte népszerűségben, a Reggel, délben, este platina minősítést ért el, és több mint 50 ezer példányban kelt el. A lemezről bővebben is mesél Ricsipí és Qka MC október 14-én a B32 Galéria és Kultúrtérben, ahol az albumot meghallgathatja a közönség a két rapperrel. Az est házigazdája Horváth Gergely lesz, a program a Lemezjátszó Classic-sorozat része.

Az eseményt a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében szervezik meg.

A Facebook-esemény

Sajtóinformáció: Nagy Szabolcs - PR Garden

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4016704666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása