Az HBO új dokumentumfilmje, a Dívák nyitja meg a VERZIÓ Fesztivált
2021. szeptember 30. írta: Kultúrjunkie

Az HBO új dokumentumfilmje, a Dívák nyitja meg a VERZIÓ Fesztivált

divak_jelenet_2.jpg

November 9-én mutatják be Magyarországon az elsőfilmes rendező, Kőrösi Máté dokumentumfilmjét, a Dívákat, amelyben egyben a nyitófilmje is a VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválnak. A film ezután november 18-án debütál az HBO GO-n és az HBO-n! 

A Makabor Studió és az HBO Europe ko-produkció középpontjában Szani, Tina és Emese: vagy ahogy magukat hívják, a Dívák állnak. Három húszéves lány, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket. Ebbe a helyzetbe csöppen bele Máté, a fiatal rendező, aki az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, mi rejlik a tökéletes smink mögött - és közben a lányok hatására ráébred: neki is ideje felnőnie.

divak_plakat.jpgA Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon nagy sikerrel vetített filmet már most dicsérik a kritikusok. A ScreenDaily cikke kiemeli, hogy „igazi közönségkedvenc, intelligens és nagy szíve van” illetve „nagyon kedves kis film, tele humorral, empátiával és éleslátással”. A Cineuropa kritikusa szerint „a vágás gyors és nagyon mozgékony, az egyes jelenetek vagy felvételek gyakran csak néhány másodpercig tartanak, tudatosan utalva a YouTube vagy a TikTok videók esztétikájára.”

A dokumentumfilm november 9-től a Verzió fesztiválon, november 18-tól pedig az HBO GO és az HBO kínálatában látható.

Forrás: HBO Magyarország

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2216705374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása