Kováts Adél és a jégtömb
2021. szeptember 18. írta: Kultúrjunkie

Kováts Adél és a jégtömb

Mázsás jégtömböt tolt keresztül Budapesten Kováts Adél

unnamed_4_5.png

Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója egy mázsás jégtömböt tolt keresztül Budapesten a Margit hídtól a Radnóti Tesla Laborig, míg a hatalmas tömb semmivé vált. Az idei nyár legforróbb hetében történt látványos teljesítményről készült videó a Tesla Laborban most színen levő Vad nyomozók című előadáshoz készült és itt látható: 

A napokban debütált a Radnóti Tesla Laborban a latin-amerikai irodalom sztárjának kikiáltott Roberto Bolaño Vad nyomozók című regényéből készült előadás, melyben a regény korára jellemző, híres performance-okat is megidéznek. „Kelemen Kristóf rendező a performansz és a színházi előadás határvidékeit járó korábbi kísérleteihez híven, egy forgatás erejéig Budapest utcáira költöztette az előadás próbafolyamatát. A regény hősei szenvedélyes kutatói az életnek és a művészetnek, miközben a pusztulás képei között kell túlélniük. Kristóf ötlete volt, hogy korabeli performance-okat élesszünk újjá, és az erről forgatott anyaggal tegyük teljessé az előadást” – meséli Kováts Adél, aki a mexikóvárosi művész, Francis Alÿs 1997-es „jégtoló” akcióját hívta életre. „Ez egy rendkívül erős, szimbolikus performance, amelyet egyúttal minden, a munkáját jelenkorunk társadalmi és globális körülményei ellenére fáradhatatlanul végző embertársuknak is dedikálunk. Az általános közérzetre sokrétűen rezonáló performansz a hiábavalónak tűnő, de mégis szenvedélyes alkotni vágyást tükrözi, ez az alapja és lényege a Vad nyomozók előadásnak, de akár a korunk lenyomata is lehet” – teszi hozzá Kováts Adél.

Sajtóinformáció: Presspresso

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr316692676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása