Új klip Dánielfy Gergőtől
2021. szeptember 06. írta: Kultúrjunkie

Új klip Dánielfy Gergőtől

Autó gázolta el új klipjében Dánielfy Gergőt

ures_uton_spoti_felirattal.jpg

A Dánielfy Gergő és az Utazók újabb dalt és videoklipet hozott ki a soron következő nagylemezükről. Az első dal az albumról az ’Elbírjuk a súlyt’ már a nyár közepén napvilágot látott és azóta az utóbbi időszak 40 legtöbbet lejátszott rádiós dalai közé küzdötte be magát Magyarországon. A kisfilm szerű videoklip sok elvarratlan szálat hagyott maga mögött, de most eljött a folytatás!

Az ’Üres úton’ címet kapta a lemez második kiadott dala, ami az ’Elbírjuk a súlyt’ történetét folytatja. Kiderül, hogy az előző klip csak egy film volt, amit az igazi Gergő nézett a televízión keresztül. Az Üres útonban visszatérünk a valóságba, egy zordabb, sötétebb jelenbe.

„Mondhatni ez a dal volt az első, amit megírtam a lemezről. Egy szerelemért való küzdés, boldogság, depresszió, elszakítás nem új dolog senki számára, de én akkor ezt nagyon mélyen éltem meg. Ez a dal írja le legjobban azt, hogyan éreztem magam mikor két hétig két kiflivégen éltem miatta, mert nem tudtam megbékélni a helyzettel, se magammal…” – árulta el Dánielfy Gergő a zenekar frontembere és a dal szerzője.

A videóklip közös emlékképeket elevenít fel, pillanatokat, amiket együtt éltek meg, de nem voltak igaziak. Mint utólag kiderült a két ember mindig más úton járt, vagy mondhatni üres úton jártak. Ezért nem is a szokványos módon kerülnek bemutatásra a jelenetek, hanem egy teátrálisabb, szürreálisabb közegben, mintha nem érzékelnék egymást.

Ebből zökkent ki az elütés pillanata.

„Valahogy ki akartuk fejezni azt a fájdalmat, amit a dal is közvetít. Lett volna sok más opció is, de mi úgy gondoltuk, hogy amikor elgázol egy autó az elég fájdalmas tud lenni és kellően drámai…” – tette hozzá nevetve Gergő.

A zenekart legközelebb szeptember 10-én láthatják élő koncerten Budapesten az Akvárium klubban Rácz Gergő vendégzenekaraként. Esemény itt: https://fb.me/e/4NfTyM14D

Sajtóinformáció: Posta Máté

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6816681382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása