Átadták az ICOMOS-díjjal kitüntetett Szádvárat
2021. május 29. írta: Kultúrjunkie

Átadták az ICOMOS-díjjal kitüntetett Szádvárat

Pünkösd vasárnap adták át a Nemzeti Kastély- és Várprogramban megújult szögligeti Szádvár fejlesztését

1b8564f6-0595-4959-aa3a-2d315452b7c0.JPEG

Az ICOMOS-díjjal kitüntetett munkálatok a Nemzeti Örökségvédelmi és Fejlesztési Nonprofit Kft. megbízásából kezdődhettek meg, a helyi Szádvárért Baráti Kör kezdeményezésének köszönhetően övezte hatalmas összefogás a várrom állagmegóvását, aminek kivitelezését a Salisbury Kft. végezte.

Kilátópontok, biztonságos turistaösvények, kültéri vártörténeti kiállítás, tereplépcső várja a bakancsos turistákat és az arra látogatókat.

Az új turisztikai attrakció meglétével a térség fellendülésében bíznak az ottélők.

Magyarország egyik legszebb természetvédelmi területén, az Aggteleki Nemzeti Parkban nem csak a karsztos képződmények, a lenyűgöző cseppkőbarlangok, hanem a történelmi látnivalók is sokat kínálnak az arra járóknak. A térségben található kicsi falu Szögliget, egyik elfeledett kincse Szádvár újult meg az elmúlt időszakban, ami civil összefogásnak és kormányzati támogatásnak volt köszönhető. A bakancsos turisták örömére olyan fejlesztés valósult meg a térségben, amely az ott élők számára igazi vágyálom volt. A Szádvárért Baráti Kör kezdeményezésére egyre többen álltak az ügy mellé, és így bekerült a Nemzeti Kastély- és Várprogramba.

Sajtóinformáció: Antal Anett - Salisbury

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5416576034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása