A kitartásra biztat új dalával a yesyes
2021. április 30. írta: Kultúrjunkie

A kitartásra biztat új dalával a yesyes

foto_vidus_moni_8.jpg

Ismét magyar nyelvű dallal jelentkezik a yesyes zenekar, azaz Szabó Ádám és Katona Tamás. A legújabb, Most még fáj című számuk az utóbbi egy év kihívásaiból és nehézségeiből született. A szomorkás hangulat ellenére a felvétel tele van energiával, a fiúk azt szeretnék üzenni vele, hogy a reménytelen helyzetekben is a végsőkig küzdenünk kell. Ádám és Tomi azt reméli, hogy a szerzeményük erőt adhat mindenkinek a kitartáshoz.

A Most még fáj egyébként eredetileg angol nyelven íródott Happy now címmel, azonban a srácok végül úgy döntöttek, magyarul adják ki azt. A dalt azok az időszakok ihlettek meg, amikor az ember úgy érzi, az élete minden téren a romokban hever, és borzasztóan vágyna a boldogságra. „Ha végre megtapasztalja azt, többé nem akarja elengedni, még akkor sem, ha néha fájdalommal jár, hiszen ezért érdemes élni” – mesélte a szövegíró, Halász Péter. „Ezt a lelkivilágot, keserédes hangulatot akartuk megjeleníteni a Most még fáj klipjében is” – tette hozzá Ádám. A videót a Reindeer Cinema készítette.

A yesyes ötödik magyar nyelvű felvétele műfajilag is megújulást hozott az zenekar számára, hiszen ez az első lírai hangvételű szerzeményük. „Mindig is szerettünk kísérletezni, a sokszínűségre törekszünk” – mondja Ádám. „Borzasztóan megtetszett nekünk ez a stílus, biztosan fogunk még hasonló számot kiadni.” Bár a banda korábban főként az angol számairól volt ismert, Tomi úgy látja, a közönségük nagyon megszerette a magyar dalaikat. „Az előző klipünk, a Gyengéden például már több mint hatszázezer megtekintésnél jár. Nagyon örülünk ennek, ez rekordnak számít a magyar számaink között.”

A Most még fáj című dal egyébként azt is szimbolizálja, hogy Ádámék teret engedtek a tavalyi év fájdalmainak, most azonban vesznek egy mély levegőt, és újra pozitívan tekintenek előre. A srácok idén még legalább három magyar nyelvű számot szeretnének kiadni, és úgy tervezik, hogy a következő kislemezük feloldja majd a Most még fáj szomorúságát.

Kövesd a yesyest!

Facebook // yesyesmusic
Instagram // yesyesofficial
Youtube // yesyes official
Spotify // yesyes

Fotók: Vidus Móni

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7116518372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása