Új zenei videó, és külföldi szárnybontogatás a The Dreamcatchers zenekartól
2021. április 06. írta: Kultúrjunkie

Új zenei videó, és külföldi szárnybontogatás a The Dreamcatchers zenekartól

dreamcatchers-2-4.jpg

A zenekarról:

"A zenekar 2017-ben alakult, akkor még Dana & The Dreamcatchers néven. Dana az előző énekesünk volt, akivel útjaink 2019-őszén váltak szét. Réka 2020 márciusa óta az énekesünk. Érkezésével az addigi rockosabb irányt egy hangsúlyosan elektronikus, ugyanakkor akusztikus irány váltotta fel. 2020-ban telibe kapott bennünket a koronavírus járvány, így pár élő lehetőség mellett jószerivel csak online fellépéseink voltak. Ezek közül rögtön a legelső az A38 Hajón volt online stream formájában.

Zenénkkel egy olyan világot céloztunk meg, aminek Magyarországon még nincsen képviselője, miközben külföldön olyan világsztárok fémjelzik ezt a fajta stílust, mint Lana Del Dey, Billie Eilish, a London Grammar, a Hooverphonic, a Daughter, a Morcheeba, de akár Demi Lovato-t, vagy Ariana Grande-t is említhetnénk. És hogy mi is ez a stlílus? Jobb híján melankolikus-lírai popzenének tudnánk nevezni, ami jelenleg egy nagyon erős trend a világ popzenéjében.Tavaly novemberben kezdtük el első albumunk felvételeit, mely 4 hónap elteltével, februárban lett készen. 

dreamcatchers-09166_1.jpg

Az album kétnyelvű: 5 magyar és 5 angol szöveg szerepel rajta. A felvételek az Esti Kornélból és a Lázár Tesókból is ismert Lázár Domokosnál történtek, a keverést és a masteringet a Unique zenekar billentyűse, Kovacsics Ádám készítette. Ő lett egyébként az album producere és a kiadói feladatokat is ő vállalta be. 

A dalról:

Réka minden dalszöveget angolul ír meg, a magyar szövegek később készülnek el. Jelenleg is zajlik az 5 angol nyelvű dal magyarítása olyan neves dalszövegírók közreműködésével,  mint Hujber Szabolcs, Tariska Szabolcs és Lázár Domokos.

A Fénytörés című dalunkat én (Zoli) írtam még tavaly novemberben, amikor koronavírusos voltam és otthon lábadozottam a betegágyában. De más miatt is különleges ez a dal, ugyanis a hangszerelése is meglehetősen rendhagyó: csak akusztikus gitár, cselló és ének van benne, és a dal is nagyon rövidke a maga két és fél percével.

A dal angolul arról szól, hogy nőként az embernek folyamatosan meg kell felelnie a közösségi média és a divatlapok elképzeléseinek. Minden pillanatban tökéletesnek, vidámnak és érdekesnek kell mutatni magunkat. Emiatt sokszot az ember egy olyan maszkot kénytelen magára erőltetni, ami elfedi a valódi énjét, ami ha sokáig zajlik, személyiségtorzulást eredményezhet.

Itt mesél Réka a dalról: 

Domokos amikor meghallotta ezt a dalt, azonnal beleszeretett. Ezért amikor arra kértük, hogy írjon hozzá magyar szöveget, nagy örömmel mondott igent. Ez azért is külön megtiszteltetés számunkra, mert bár Domokos manapság az egyik legismertebb magyar alternatív dalszövegíró, még soha nem írt a sajátjaién kívül más bandának szöveget.

A magyar dalszöveg a Fénytörés címet kapta és teljes egészében ugyanazt a gondolatot meséli el, amit Réka eredetileg megírt az angol verzióban.

Itt mesél Domokos a magyar szövegről:

A szövegklipet az Instant Cinema csapata készítette Gerócs Balázs vezényletével. Balázsnak teljesen szabad kezet adtunk, csak annyi volt a kérésünk hozzá, hogy ne egy történetet meséljen el a szövegklip, hanem a dal hangulatát erősítsék a vizuális eszközök.

Az album azt követően fog majd megjelenni, hogy az összes dal kapott magyar szöveget. Ez kábé április végére lehet reális. Az angol nyelvű verzió jelenleg Londonban van egy kinti hangmérnök-producernél, mivel célunk, hogy külföldön is megmutassuk magunkat. A Fénytörés a napokban fog debütálni a Petőfi Rádióban is.

Szoktunk covereket is játszani kedvenceinktől. Így szól például Billie Eilish When the party's over című világslágere a mi értelmezésünkben:

Fotók: Hegyi Júlia Lily

Forrás: The Dreamcatchers

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5416492464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása