A MANK több nőnapi tartalommal is jelentkezik
2021. március 08. írta: Kultúrjunkie

A MANK több nőnapi tartalommal is jelentkezik

A nők művészetben betöltött szerepét ünnepli a MANK

mank_artte_r_banner_640x360_extended_20210304.jpg

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. nőnap alkalmából több tartalommal is jelentkezik. Az Ilyet én is tudok?! podcast és a #Kortárs+Tudás ismeretterjesztő cikksorozat következő részeiben a nők művészetben betöltött szerepét járják körül, mind a hazai, mind a nemzetközi kortárs szcénában, rávilágítva ezzel a nők meghatározó jelenlétére a művészeti életben.

Nők a művészetben címmel jelentkezik a MANK Ilyet én is tudok?! podcastsorozatának következő adása, amelyben a beszélgetések résztvevői arra vállalkoznak, hogy érdekesen és közérthetően megválaszoljanak minden olyan kérdést, amit a hallgató nem mer feltenni a művészeti világ képviselőinek. A házigazda Csorba Lóci, aki a Lóci játszik zenekar frontembere is, vendégeivel ezúttal a kortárs magyar művészeti életben részt vevő nők helyzetét és az őket foglalkoztató kérdéseket járta körül. A kortárs művészetet körülvevő „lila ködöt” ez alkalommal Molnár Annamária, a Molnár Ani Galéria alapítója és igazgatója, negyedik éve a F.E.A.G.A, Európai Galériák Szövetsége elnökségi tagja és Kőszeghy Flóra képzőművész, építész oszlatta el. Kendőzetlenül beszélgettek arról, hogy helyes-e megkülönböztetni a női és férfi művészeket a 21. században, vagy éppen arról, hogy mennyire fontos nőként, a nőket érintő kérdésekkel foglalkozni. A beszélgetésből az is kiderül, hogy mennyire tartják hasznosnak a pozitív diszkriminációt a művészeti intézményekben.

A #Kortárs+Tudás sorozatban is női művészekkel és eredményeikkel foglalkozik a MANK. A sorozat olvasói a művészet és művészek világáról kaphatnak érdekes információkat, és ez most sem lesz másképp, hiszen a nemzetközi művészeti világ kiemelkedő női művészeivel ismerkedhetünk, míg megszólalnak a hazai kortárs alkotók is. A cikkben a nők művészetben betöltött történelmi szerepéről és a mostani meghatározó tendenciákról is szó esik. A középpontban azonban a fiatal kortárs művészek személyes tapasztalatai és történetei állnak bensőséges képet adva azokról a folyamatokról, amelyek befolyásolják alkotói folyamataikat, alakítják művészetüket.

Az Ilyet én is tudok?! harmadik részét és a #Kortárs+Tudás nő művészeket bemutató cikkét 2021. március elején, nőnap alkalmából teszi közzé a MANK saját felületein, míg a podcast elérhető minden népszerű megosztó felületen is, többek között a Spotify-on és az Apple Podcast-on.


Sajtóinformáció: Petri Anikó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2116454398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása