Új magyar 18+-os társasjáték jelent meg
2021. február 23. írta: Kultúrjunkie

Új magyar 18+-os társasjáték jelent meg

Nem a szex, hanem a tartalmas időtöltés és egymás felfedezése a cél

intimitas_jatek_1.JPG

Kevés példa akad Magyarországon olyan játékra, ami az intim együttlétek sikerét igyekszik megalapozni a párok között, ráadásul a kapcsolat minőségének javulását ígéri. A hazai tervezésű Intimitás társasjáték célja viszont éppen ez.

intimitas_jatek_2_1.jpg
Miért ilyen nehéz számunkra, főleg Magyarországon, hogy őszintén beszéljünk az intimitásról? A felnőttek közt is gyakran tabunak számít a szexualitás, a gyerekeinknek pedig a lehető legritkább esetben tudunk gátlások nélkül tanácsokat adni hozzá, vagy egyáltalán beszélni róla.

Ezért számít újdonságnak nálunk az a novemberben megjelent párkapcsolati társasjáték, ami előjátéknak is felfogható, ugyanakkor azonban önismeretre, a párunk ismeretére és testtudatosságra is nevel.

“Amikor bejöttek az okostelefonok, elkezdtek szűretlenül szivárogni a felnőtt tartalmak az internetről. Úgy éreztem, ezek mély sebeket ejthetnek a gyerekek lelkén, és egészen torz képet közvetíthetnek arról, hogyan kell a másikhoz intim helyzetben viszonyulni. Akkor fogalmazódott meg bennem egy ilyen játéötlete” - mondja Nyárády Zsuzsanna, életvezetési és üzletvezetési tanácsadó, az Intimitás Társasjáték megalkotója.

Az Intimitás minden lépése arról szól, hogy felfedezzük a partnerünk testét, ráadásul a fókuszt a másik örömére helyezzük. A spirálvonalban befelé haladó mezőkön lépkedve fokozatosan nyílunk meg egymás felé: először szóban, aztán érintésekkel, csókokkal és végül “mindent bele” alapon is. Az első körben például a másik testrészeiről kell egymás után olyasmiket mondanunk, elképzeltetnünk vele, amik jól esnek neki.

A cél, hogy a két ember bármiféle segédeszköz használata nélkül kerüljön a lehető legközelebb egymáshoz. A játék fontos része a visszajelzés is, így az erre a célra kialakított skálán jelezzük a másik fél felé, mennyire sikerült “hangulatba hoznia”.

nyarady_zsuzsanna.jpg
Kell egy kis humor és kreativitás

“A fiatalabb generáció már egészen direkt képi meghatározásokat és sablonokat kap arra nézve, hogyan kellene szexelni. És hol van ez még a szeretkezéstől? Éppen ezért lenne kötelező beszélgetni velük ezekről a dolgokról. Ha például egy lány 10 perc alatt nem áll készen a szexre, nem szabad, hogy magában keresse a hibát. De az az ífjú férfi se keresse magában a hibát, akinek nem sikerül 10 perc alatt elérnie, hogy partnere a csúcsok csúcsát élje meg vele.” - mondja az alkotó. A most ismerkedő párok mellett ugyanakkor a régóta együtt lévők is profitálhatnak az Intimitás használatából, akár újra fel is fedezhetik a másikat általa.

“Sok év házasság után is jópofa és képes újat mutatni, sőt, jó néha újra elővenni, hiszen az idők során a testi érzeteink is változhatnak. Érdemes akkor játszani, ha több órára kikapcsolhatjuk a telefont, és a gyerekek sem érnek haza egyhamar. Járványmentes időszakban például a wellness-hétvégék remek kiegészítője lehet.”

Akik kicsit eltávolodtak egymástól, azoknak a játék során sem megy gyorsan az egymásra hangolódás: az embernek magából kell előhozni, ami benne van, és ehhez mindenképpen szükséges egy kis humor és kreativitás. "Ha azonban ez sikerül, az hosszabb távon is jó irányba terelheti a kapcsolatot" - mondja Zsuzsanna. “Jó esetben az intimitás olyan, mint amikor két mágnes találkozik: szinte összecsattan a két ember. Ha ez működik, akkor könnyebb a hétköznapi problémákkal is megküzdeni. Az ilyen összhang elérésében segít a játék.”

Forrás: intimitasjatek.hu

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8916437202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása