Egy medencében készült Pápai Joci és az Urban Verbunk új klipje
2021. február 20. írta: Kultúrjunkie

Egy medencében készült Pápai Joci és az Urban Verbunk új klipje

urban_verbunk_papaijoci2.jpg

Értünk volt címmel jelent meg Pápai Joci új dala, amelynek klipjéhez az Urban Verbunk táncegyüttes készített különleges koreográfiát.

Pápai Joci és a koreográfus, Moussa Ahmed közös produkcióval rukkolt elő. Az Urban Verbunk frontembere nem mindennapi látványvilágot álmodott meg az énekes új szerzeményéhez. A Youtube csatornán bemutatott klipben vízben táncol a formáció. Pápa Joci mint mondta: új dala az újrakezdésről, a visszatérés reményéről szól, és úgy érezte, ehhez olyan produkciót szeretne látni, amely látványában is illik a lüktető ritmushoz. 

„Alkotótársammal, Tóth Judittal arra törekedtünk, hogy figyelemfelkeltő koreográfiát készítsünk. És vízben néptáncolni igazán egyedi. Bár folyamatosan nehézségekbe ütköztünk a kivitelezés során, nem adtuk fel! A saját próbatermünkben építettük fel a medencét, saját kezűleg deszkákból és tófóliából” – mesélte a kulisszatitkokat Moussa Ahmed. A hidegvizes tánc tökéletesítésére hetekig vízben gyakorolt a tánccsoport, kiküszöbölve ezzel az esetleges sérüléseket. A 14 órás forgatás aprólékos munkát igényelt, a látványt testfestéssel tették még misztikusabbá.

Az új magyar táncstílust képviselő Urban Verbunk előadásait vérpezsdítő ritmusok, határtalan lendület fémjelzi. Jelenleg is több projekten dolgozik a társulat, céljuk, hogy nemzeti sport legyen a néptánc és népszerűsítsék a magyar kultúrát. Legutóbbi videóklipjüknek nemzetközi visszhangja is volt: a BBC ONE is írt a Kyrie Eleison című egyházi éneket dolgozták fel, és a vírus okozta helyzetet táncolták el kézenállásban, ezzel is szimbolizálva ahogy a világ a feje tetejére állt.  A Duna World egész estés előadásukat, a Rózsa Storyt 2021-ben hétszer tűzi műsorra.

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3716433940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása