Videókban mutatkoznak be Budapest bevásárlóutcáinak üzletei
2020. december 21. írta: Kultúrjunkie

Videókban mutatkoznak be Budapest bevásárlóutcáinak üzletei

#Várunkvissza kampány öt utca összefogásában

bartokbelaboulevard.jpg

Videókban mesélnek Budapest bevásárlóutcáinak üzlettulajdonosai arról, hogy is indult vállalkozásuk, és mik a jövőbeni terveik. Az adventi időszakban indult #Várunkvissza kampány célja, hogy bemutassák, az üzletek pultjai mögött igazi emberek, izgalmas történetek állnak, amelyek a vírus ellenére is tovább folytatódnak.

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban, amelyhez idén is öt utca csatlakozott: a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (VI. és VII. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca). Az utcákban a nehéz helyzetben is több mint 100 üzlet tart nyitva a legkülönbözőbb formában. Az éttermek, kávézók többségében elvitelre vagy házhozszállítással kínálják finomságaikat, és persze sokan tudnak működni új nyitvatartással.

Őket kereste fel a #Várunkvissza kampány, a beszélgetésekből készült portrévideók pedig a közösségi médiafelületekre is felkerültek. Ezekben az utcák bátor vállalkozóit mutatják be, hogy mindenki megismerje, az utcák vállalkozásai mögött ugyanolyan húsvér ember áll, mint a nézők. A párperces videókat az üzletekből mutatják be egy-egy termék vagy szolgáltatás megszületését, miközben megtudjuk, a vállalkozók mióta vannak a szakmában, mikor döntöttek úgy, hogy saját vállalkozást indítanak, és miért érdemes a vállalkozásokat meglátogatni, éppen az ő terméküket választani.

Kiderül, a csodaszép Deák Palota első emeletén lévő D15 étterem a Fashion Streeten és annak közelében dolgozók kedvelt étkezőhelye, ahol mindenki talál kedvére való ebédet a magyar, a nemzetközi és a vegetáriánus konyha ízei közül. Az étterem séfje és üzemeltetője, Véghelyi Tamás minden nap maga szerzi be a friss alapanyagokat, az azokból készült változatos fogásokat pedig bőséges adagokban méri és barátságos árakon kínálja. Banga Ildikóval és Banga Sándorral, a The Body Shop ügyvezetőivel, tulajdonosaival is látható beszélgetés a videósorozatban. A brit kozmetikai márka története 1976-ban, Brightonban kezdődött egy bátor nő, Anita Roddick úttörő munkájával, aki hitt abban, hogy az üzlet lehet a jóért való harc eszköze. Ezt a szellemiséget megőrizve a The Body Shop mára több mint hatvan országban van jelen, arra törekedve, hogy egy igazságosabb és szebb világért harcoljon. A Fashion Street ad otthont a 153 négyzetméteren elterülő legnagyobb és legújabb magyarországi The Body Shop üzletnek, amely exkluzív belső térrel várja a vásárlókat. Az édesszájúaknak a Ráday Sohoban talált a kampány kihagyhatatlan helyet: amerikai fánkok, különleges smoothiek, kávék, hideg és meleg italok, valamint amerikai édességek széles választékával vár minden vendéget a Fánkterápia.

A KultUnioban mára legendássá vált a Café Vian, amely tulajdonképpen Budapest három fő turisztikai pontján megtalálható: az Unesco Világörökség részét képező Zeneakadémia és az Andrássy út között, a régi zsidónegyedben található Gozsdu-Udvarban, valamint a Szent István Bazilika mellett, a belváros szívében. Jelenleg ugyan csak a Liszt Ferenc téri üzletük tart nyitva, a Café Vian így is egy „második otthonként” várja az érdeklődőket. Érdemes betérni az óriási desszertválaszték miatt is: 15 féle frissen készült édességgel várják az érdeklődőket. Szerencsére a turisták elmaradásával is megmaradtak a vendégek, hiszen korábban is helyeiket és itt élő külföldieket szolgáltak ki főként, akik sok esetben nemcsak az ételek, hanem a hangulat miatt is látogatják a Viant. A szintén KultUnion található Freyja alapítója nem kisebb célt határozott el, minthogy a világ legfinomabb croissant-ját fogja megsütni: a dán recept alapján készülő vajas croissant-ok, roppanó tésztával és 27 gyönyörű réteggel, önmagukban is isteniek; ám ők többféle ganache-al, édes és sós változatban is készítik őket, ráadásul szezononként változó alapanyagok szerint újítják meg a kínálatot, és kínálják mindezt most is.

Az Óvóhely Kultúrbunker az egykori hírhedt Shanghay Bár helyén, a Bartók Béla Boulevard-on, az ötvenes években létrehozott hidegháborús katonai atombunkerben nyílt meg 2018-ban. Braun Barna művészeti vezető olyan társulatoknak, zenekaroknak kínál itt fellépési lehetőséget, akik kiszorultak más klubokból. Konstrukciójukban mindenki elégedettségét keresik, családias alkotóközösséget hoztak létre, ahol a pandémia előtt szinte minden este előadással telt meg a tér. Az Enter Bar a Bartók Boulevard vonzáskörzetében várja az offline és online játékosokat egyaránt egyedülálló társasjáték kínálattal, high-end PC-kel és játékkonzolokkal, otthonos hangulatban. Ha a pandémia elvonul, náluk tartalmasan tudnak szórakozni a családok, de céges rendezvényeket is fogadnak a társasjátékok közepette, a kínálatot pedig folyamatosan szeretnék bővíteni. A játék mellett streetfood, frissítő koktélok és menő környezet vár mindenkit.

A Falk Art&Antique Streeten található az Európa Galéria, ahol a nagy alapterületen a vevő kedvére bolyonghat, ismerkedhet a sok csodával. A ma már felfoghatatlan időráfordítással, igényességgel, és kreativitással elkészített funkcionális, mégis művészi értékeket is magán hordozó tárgyakat kézbe lehet venni, a kényelmes garnitúrákban pedig elheverni, a dolgozószoba komoly íróasztalánál ülve pedig ráébredhet arra, hogy bizony másfajta gondolatok születnek ott, ahol mindent a tudás megszerzésének, és a műveltség fejlesztésének rendeltek alá, még a bútorokat is. Szintén a Falkban találkozhatunk Magyar Béla építész-grafikussal, a Citygraph Art Gallery tulajdonosával, akinek csodálatos szabadkézi tollrajzai, festmény minőségű Giclée nyomatai, poszterei megvásárolhatók online és az üzletében is. Egy-egy alkotását továbbá akár pólón és maszkon is hazavihetjük.

A BUM adventi összefogás videói megtalálhatók a Youtube-on. A #Várunkvissza elnevezésű kommunikációs kampány főszervezője, a Bevásárlóutca Menedzsment, azaz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott BUM célja, hogy a budapesti bevásárló és tematikus utcákban lévő vállalkozásokat támogassa. Az összefogást hirdetve egészen karácsonyig a www.bevasarloutca.hu oldalon naprakész információt kínálnak arról, melyik vállalkozás milyen szolgáltatásokat nyújt még ebben a nehéz helyzetben is.

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr10016352586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása