Bemutatkozik a Ráday Soho és a Fashion Street
2020. december 11. írta: Kultúrjunkie

Bemutatkozik a Ráday Soho és a Fashion Street

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba!

_varunk_vissza_1.png

Online kurzusok, süteményekkel erősítő fagyizó és gyönyörűen kivilágított belváros – a vírushelyzetben is izgalmas programokkal várja a látogatókat Budapest öt ikonikus bevásárlóutcája. A #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért kampány részeként egy csokorban kínálják adventi programjainkat a Karácsonyra készülőknek: a Ráday Sohoból finomabbnál finomabb falatokat rendelhetünk házhoz, míg a Fashion Street gyönyörű fényei invitálják a szabad levegőre a látogatókat.

Az ünnep igazi, meghitt lényege köszönhet vissza a kampánnyal, ahol a kézműves termék, a szívvel készített finomságok, és a kulturális értékek kapják a főszerepet. Mindehhez a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (VI. és VII. kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) csatlakozott. Az öt utcában a nehéz helyzetben is több mint 100 üzlet tart nyitva a legkülönbözőbb formában. Az éttermek, kávézók többségében elvitelre vagy házhozszállítással kínálják finomságaikat, és persze sokan tudnak működni új nyitvatartással.

„Közösen a Bevásárló és Tematikus utcákban működő utcamenedzsment szervezetekkel arra vállalkozunk, hogy a járványidőszakban – legfőképp a november 11-én életbe lépett szabályok ellensúlyozására – egy közös kommunikációs kampányt indítunk a még működő vállalkozások számára” – fogalmazta meg Király Gabriella, a BUM bevásárlóutca menedzsere. Nem szeretnék magukra hagyni azokat sem, akik bezárni kényszerültek a jelenlegi helyzetben, ezért is lett a kampányuk neve #Várunkvissza, hiszen, amint lehetséges, a vendégeket a fizikális térben is szeretnék újra látni.

A Ráday utcában az éttermek többsége sok éves múltra tekint vissza. Húsz éve még villamossági és autóalkatrész-üzletek uralták, ma éttermek, kávézók, cukrászdák előtt elnyúló, szinte egybefüggő teraszrendszer alkotja a ferencvárosi Ráday utcát. Ők már az újranyitásra készülnek, szeretnék majd egy látványos, mindenki számára emlékezetes eseménnyel megünnepelni a nehéz időszak végét, addig is igyekeznek a szolgáltatók csökkenteni az elmaradt utcai forgalom hatását. Vannak azonban olyan helyek is, ahol a tél, eleve gyengébb időszak, így például egy fagyizó ilyenkor süteményekkel erősít be. Az üzletek több mint a fele várja az érdeklődőket itt, elvitelre és kiszállításra a Ráday utca színes gasztronómiai kínálatból választhatunk a Cafe Intenzotól, a Fánkterápián át a Claro Bistroig, sőt Karácsonyra több helyen is rendelhetünk kézzel készült bonbonokat, csokoládékat. Eközben online kurzusokkal vár a Goethe Intézet, ahol online német kurzusok érhetőek el, de az utcából rendelhetjük házhoz perzsa vagy éppen olasz ételeket, és még most is látogatható a Hangszerkészítő, ahol akár egyedi gitárt is be tudunk szerezni.

A Fashion Streeten az üzletek mellett az egyedülálló karácsonyi fények adják meg az ünnepi hangulatot a bevásárláshoz, ha pedig elfáradnánk, elvitelre vehetünk magunknak kávét és forralt bort is, de a D15 étterem üzemi konyha lévén továbbra is várja vendégeit ebédidőben. A helyszín különleges története 1789-ben kezdett igazán izgalmassá válni. Ekkor ugyanis a korábbi rendezetlen állapotokkal szakítva, Schilson János báró (a Lipótvárost szabályozó tervével együtt) létrehozta az azóta is fennálló utcát. Az utcának már születésekor kiemelt fontosságot adott, hogy a vásárteret összekötötte a hajóhíddal, ez pedig nem kevesebbet jelentett, mint hogy a Lánchíd megépítéséig ez volt az egyetlen út Pest-Buda két fele között. A telkek és az azokon épülő ingatlanok így már a kezdetektől fogva különleges értéket képviseltek. Elég csak sorra venni, milyen lenyűgöző, a legnagyobb tervezők által megálmodott házak épültek ezen az utcán.

Az Art&Antique Street, azaz a Falk Miksa utca üzleteinek többsége zavartalanul látogatható az adventi időszakban. Az aukciósházak, mint például a Virág Judit Galéria vagy a Nagyházi Galéria és Aukciósház a szokásos karácsonyi árveréssel készülnek, a kínálat a galériákban megtekinthető, maga az aukció pedig online zajlik. A Bartók Béla Boulevard-ról például csapolt sört vihetünk magunkkal, és a vendéglátóhelyek mindegyike átállt a kiszállításos, vagy utcáról átvehető, elvihető üzemmódra, ezen túl a többi szolgáltató, avagy galéria korlátozott látogatói számmal zavartalanul működteti tevékenységét. Ugyanitt, a Bartókon a bezárt üzletek portáljai, lehetőséget adva az iparművészek számára a bemutatkozásra, ismertségre, és a vásárlásra új életre kelnek. A KultUnioban, azon belül is a Liszt Ferenc téren lévő Cafe Vian jóvoltából, az új „drive-thru” szolgáltatással az átvétellel rendelt ételeket akár az autóhoz is kiviszik. A Király utcában lévő K11 Művészeti és Kulturális központ pedig online programokkal várja az érdeklődőket.

Az összefogást hirdetve november 25-től egészen karácsonyig a www.bevasarloutca.hu oldalon naprakész információt kínálnak arról a szervezők, melyik vállalkozás milyen szolgáltatásokat nyújt még ebben a nehéz helyzetben is. A nyomonkövetés, a működő üzletek kiemelt bemutatása és az összehangolt kommunikáció segíthet abban, hogy jelezzék, ha átmenetileg nem is mindenki a valós térben, de ahogy tudja, igyekszik termékeivel és szolgáltatásaival az igényeket kielégíteni.

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6016329216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása