Művészet érintésmentesen a karácsonyfa alá
2020. december 10. írta: Kultúrjunkie

Művészet érintésmentesen a karácsonyfa alá

Adventi iparművészeti kirakatvásár a Bartók Boulevard-on

bor_es_kezmuves_kirakata.jpg

Különlegességet szeretnél ajándékozni, de nem szeretnéd a boltokat járni? Dizájn tárgyakat: ruhákat, ékszereket, de még lakberendezési tárgyakat is találhatsz a Bartók Boulevard kirakataiban. Ha pedig vásárolni szeretnél, elég csak az üvegfal mögött található elérhetőségen megkeresned magát a művészt, akivel még az érintésmentes átvételben is meg tudtok egyezni! A Bartók adventi iparművészeti kirakatvására a legjobb megoldást kínálja azoknak, akik egyedi, művészi darabokat adnának idén karácsonykor is szeretteiknek!

Ünnepre hangolódik a Bartók Boulevard, ahol adventi iparművészeti vásárral készülnek, és így iparművészek, designerek, valamint képzőművészek minőségi termékeinek kínálatából válogathatunk. Sétálj, keresgélj egy forró teával, forralt borral, vagy kávéval a kezedben, és élvezd a művészetet! A Bartókon most a kirakat előtt ácsorogva találhatod meg azt a tárgyat, amivel szeretteidet szívesen megajándékoznád! 

A Béla Bár kirakatában a Kredenc Műterem termékeit, betonból készült lakáskiegészítőit, valamint Giranelli/Rácz Krisztina Napraforgó üvegékszereit tekinthetjük meg, a Bor és Kézművesben Tóthné W. Rita iparművészeti üvegtárgyaiban gyönyörködhetünk. A Defo Labor Zsigmond Dóra férfiruháit és szintén férfiaknak készült kiegészítőit mutatja be, míg a Faur Zsófi Galéria hosszas kirakatában is többen helyet kapnak: az egyikben Eni Horn, azaz Horn Enikő pénztárcái és bőr táskái, a másikban Forrai Ferenc és Kondor Edit kerámiái, grafikái és printjei lesznek megtekinthetőek, a harmadikban pedig Tóth Zoltán ékszerei kapnak helyet. A Gross Arnold Műterem és Galéria Ábrahám Anna és Rofusz Kinga giclée printjeit, valamint a Vivandra Könyvkiadó gyermek és ifjúsági könyveit helyezte a kirakatba. A Hadikban és a Szatyor Bárban is sok kortárs művész kapott bemutatkozási lehetőséget: Kele Juci festményei és printjei, Bács Botond dorombjai és ékszerei, Komoly Cecília és Kotócz Dániel, azaz a Cilikert kézműves ivólevei és vegyszermentes zöldségkészítményei, Mázsi Boglárka beton-dizájntárgyai, Jahangur Matboo kerámiái, Tuszinger Károly művészi fotó glicée nyomatai, Viczay András nyelves dobja, továbbá Illés Andor Erasmus-festményei, valamint objektjei láthatók. A Három Hét Galériában Jederán György fotogramjai és fotói, Náfrádi Márta iparművész ékszerei és ruhái kapnak helyet, míg a K.A.S. Galériában tévéképernyőn keresztül Andrási Edina papírporcelánból készült fényes szobrai, Budán Miklós beton plasztikái, valamint Varga Dóra üvegszobrai lesznek láthatók. A Moha Kultúrtérben Besnyői Rita ékszereit tekinthetjük meg, míg a Bartókon található Pagony kirakatában Szoboszlay András füzetei, könyvjelzői, képei, a Pagony kedvenc és legújabb téli mesekönyvei, valamint Páti Gabriella Pillangó fantázianéven futó csodálatos horgolt figurái kaptak helyet.

„Nekünk fontos a vásárlók biztonsága, öröme, hiszen tudjuk, hogy csak összefogva tehetünk egymásért! Éppen ezért tettük lehetővé, hogy a kirakatok mögött kihelyezett elérhetőségeken a művészeket közvetlenül keressék meg a vásárlók, ezzel is ügyelve a biztonságos vásárlásra. Így szeretnék életben tartva a hitet és a reményt adni mindannyiunknak, hogy túljutunk ezen a nehéz egészségügyi és gazdasági helyzeten, és közösen, együttműködve, egymás kezét „fogva” túléljük ezeket a nehéz hónapokat” – mondta el a vásárt szervező Kulturális Tizenegy Egyesület menedzsere, Jáki Monika.

Hozzátette, a vírus ellenére is sok az érdeklődő a Bartók Boulevard szolgáltatásai iránt. November végén új üzlet nyitott például az utcában: a Zsebi a Déryné pop-up üzleteként egy igazi karácsonyi ízkavalkádot hozott el. De hasonlóan nyitva tart ételrendelés céljából több vendéglátóegység (Arriba, Kelet, Moha, OnoBowl, Reggel Délben Este, Enter Bár), kávézó (Wombat, Caphe), vagy éppen sütiző (Arnoldo, PupiCake). Várja a megrendeléseket az utca emblematikus péksége, a Pékműhely, és a sörök sörét viszik akár házhoz a KEG Sörművházból, és persze nem szabad megfeledkezni az ajándékozás nagymestereiről sem, ahonnan a legjobb ötleteket szerezhetjük be (Bartók Pagony, Valentin Optika, Fári Antikvitás és a galériák: Faur Zsófi Galéria, Gross Arnold Galéria).

www.bartokbelaboulevard.hu

https://www.facebook.com/BartokBelaBoulevard

https://www.instagram.com/bartokbelaboulevard/


Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6116326416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása