A MANK is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez
2020. november 27. írta: Kultúrjunkie

A MANK is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

hulladekcsokkentes.jpg

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. is részt vesz a november 21. és 29. között megvalósuló Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatában. A MANK ugyanis kiemelt figyelmet fordít a környezeti kultúrára, a fenntarthatóságot a napi munkavégzésben és a művészetszervező tevékenységében is szem előtt tartja.

„A magyar kultúra népszerűsítésén túl kiemelten fontos számunkra az aktuális, az egész társadalmunkat foglalkoztató témák megjelenítése a művészet eszköztárán keresztül. Éppen ezért az elmúlt években hangsúlyos szerepet kapott mind kiállítási koncepcióinkban, mind munkakörnyezetünk kialakításában a környezetvédő megoldások alkalmazása, klímatudatos cselekedetek beépítése a mindennapokba” – mondta el a program kapcsán Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója. A MANK a magyar kulturális intézményhálózat egyik legsokoldalúbb szereplőjeként sokszínű tevékenységével és támogatás-rendszerével a kortárs magyar alkotók, művek, belföldi és nemzetközi megismertetését, terjesztését segíti elő, miközben az intézmény jövőorientált szemlélete a tehetségek gondozásában is megjelenik, hiszen az alkotók nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy milyen környezetet hagynak a következő nemzedékre.

A MANK-nál a hulladék- és az erőforrás-felhasználás csökkentése érdekében a munkatársak saját üvegpoharakat és csészéket használnak, telephelyeiken palackosvíz helyett vízhűtőket telepítettek, partnereik számára pedig újrahasznosított anyagokból készült céges termékeket gyártanak és juttatnak el. Az elemeket szelektíven gyűjtik, a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében lehullott faleveleket komposztálják, illetve különböző eseményeken, fesztiválokon újrahasznosított és környezettudatos anyagokból készült installációkat állítottak ki már eddig is.

A MANK mindezeken felül az Európai Hulladékcsökkentési Hét ajánlásával közzétett Hulladékcsökkentési verseny című játékkal csatlakozik az eseménysorozathoz, amelyet a munkatársak számára hirdettek meg. A győztes újrahasznosított ajándéktárgyakat kap.

A MANK Galéria előterében található kivetítőn továbbá egész nap a hulladékcsökkentésre figyelemfelhívó filmeket vetítenek, így kollégáik bármikor végignézhetik az ismeretterjesztő videókat, valamint felhívást is kiküldenek a számukra, amelyben a hulladékcsökkentési ötleteiket, javaslataikat várják.

A hét lezárását követően a MANK bemutatja majd környezetvédelmi intézkedéseinek eredményeit: egyebek között összesítik, hogy hány kilogramm műanyagot gyűjtöttek szelektíven, hány kilogramm papírt spóroltak meg a kétoldalas nyomtatásnak köszönhetően és hogy mennyi vizet fogyasztottak a vízautomatából.

Sajtóinformáció: Takács Erzsébet

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5716304358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása