Szalai Dániel fotóprojektje a PHOTO IS:RAEL fesztiválon
2020. november 15. írta: Kultúrjunkie

Szalai Dániel fotóprojektje a PHOTO IS:RAEL fesztiválon

hen_portraits_novogen_daniel_szalai.jpg

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Izrael legnagyobb fotószakmai rendezvényét, a PHOTO IS:RAEL fesztivált november 9. és 21. között, amin Magyarországot Szalai Dániel Novogen című, egy különleges csirkefajtáról készült fotóprojekttel képviseli.

Az először 2009-ben megrendezett Photo IS:RAEL fesztivál évente több tízezer látogatót vonz. A pandémiás helyzethez alkalmazkodva a kiállítások és workshopok mellett idén számos online programot is szerveznek, melyet a világ bármely pontján követni lehet. A szervezők célja a kortárs izraeli és nemzetközi fotográfia minél szélesebb spektrumának bemutatása.  Tel-Avivban látható Szalai Dániel 2017 és 2018 között készített, Novogen fotóprojektje, melynek középpontjában az azonos nevű csirkefajta, egy különleges kereskedelmi tojó áll, amelyet arra a célra tenyésztettek ki, hogy tojásaiból különböző gyógyszeripari termékeket, például oltóinjekció-vakcinákat készítsenek humán-, illetve állatgyógyászati célokra. Szalai Dániel a Novogen White Light csirke ipari tenyésztésének vizsgálatán keresztül a természethez, illetve a technológiához való viszonyunkkal kapcsolatos kérdéseinek és dilemmáinak ad hangot.

A projekt magját egy százhatvannyolc, egyedi csirkeportréból álló installáció adja. Ezt egészíti ki egy sorozat, amely a csirkék környezetét dokumentálja, illetve végigköveti a vakcinakészítés stádiumait a tojás létrejöttétől a szelekción és előkeltetésen át egészen a vírusanyag tojásba oltásáig és a kifejlődött vírusállománnyal telített embriófolyadék lecsapolásáig. A munkának szintén fontos részét alkotják a Novogen cég marketinganyagaiból, illetve a Novogen White Light csirkék kezelési és takarmányozási útmutatójából átvett szövegrészletek. 2020. november 16-án izraeli idő szerint 20.30 órakor a kiállításhoz kapcsolódó online esemény keretében Szalai Dániel fotográfus és Mucsi Emese kurátor beszélget Maya Annerrel, a PHOTO IS:RAEL főkurátorával.

A projekt izraeli bemutatkozása a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és Magyarország Nagykövetségének támogatásával valósult meg.

További információ

https://capacenter.hu/

Sajtóinformáció: Magócsi Anikó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9216286212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása