Online folytatódik a PIM az A38 crossover sorozata
2020. november 11. írta: Kultúrjunkie

Online folytatódik a PIM az A38 crossover sorozata

a38-pim-arnyjatekok-kosztolanyi.jpg

A zenei-irodalmi műsor minden kedden élőben követhető az A38 Hajó YouTube-csatornáján. 

Online közvetítésekkel jelentkezik kedd esténként a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó crossover-sorozata: a rendkívüli helyzetben az A38 Hajó YouTube csatornáján követhetők élőben a zenei-irodalmi estek. November 10-én Kosztolányi Dezső nőkhöz fűződő viszonyát ismerjük meg levelein, szövegrészletein keresztül Szamosi Zsófia és Lengyel Tamás előadásában. Újabb művészeti területek fúzióját bizonyítja november 17-én Gyukics Gábor, Ágoston Béla és Pengő Csaba kortárs, jazzköltészeti estje. November 24-én frisskötetes szerzők olvasnak fel és a Mayfly zenekar mutatkozik be a streamkoncerten. 

Egymásra feleselő levelek, naplótöredékek, vers- és prózarészletek szövegéből építkező, videószekvenciákkal illusztrált zenés irodalmi esten idézi meg az Árnyjátékok az álarcai mögül olykor kikacsintó Kosztolányit és az őt körülvevő megértő, megbocsátó nőket, az „elvtelen szentek, jámbor pogányok, bizonytalan jók” alakját, akik nélkül hová is futhatna a kócos fejű költő. A szöveget szerkesztette és válogatta Parádi Andrea, a műsor kedd este 8-tól élőben követhető.

A november 17-i kortárs est vendége Gyukics Gábor költő, műfordító. Az összművészeti programon Ágoston Bélával (szaxofon) és Pengő Csabával (bőgő) a jazzköltészet rejtelmeibe vezetik a közönséget.

Pozitív gondolatokkal, természetközeli energiával búcsúzik a novembertől a Deck-széria, az online crossover est frisskötetes szerzők újszerű gondolataival és egy dobbantó zenekar old-school funkyjával segít kiszakadni a hétköznapokból. Kertai Csenger és Makáry Sebestyén mellett a Mayfly zenekar mutatkozik be november 24-én. 

A PIM az A38 Hajón programsorozat korábbi eseményei az alábbi playlisteken nézhetők vissza a YouTube-on:

Beatz x Poe’s

Árnyjátékok: Életművek

Kortárs szerzők zenei kísérettel

Deck - Fedélzeten az új arcok

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon.

Interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján.

 
Sajtóinformáció: A38 Hajó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3616282604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása