Várhatóan tavaszra tolódik Kocsis Ágnes új filmjének premierje
2020. október 16. írta: Kultúrjunkie

Várhatóan tavaszra tolódik Kocsis Ágnes új filmjének premierje

5_8.jpg

Kocsis Ágnes új filmje, az Éden magyar-román-belga koprodukcióban készült. Az alkotás egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Kocsis Ágnes rendező kiemelte: „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.”

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Baric, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható.   Az Éden c. filmben szerepel még Roberti Maja, Makranczi Zalán, Kardos Róbert, Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorján Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

eden_plakat_kicsi_1.jpg

A produkció társ-forgatókönyvírója Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti, vezető producere Berger József, operatőre Tóth Widamon Máté, vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

A koronavírus-járvány miatt az ÉDEN október 15-re tervezett filmbemutató a jövő év első negyedére lett elhalasztva a nézől biztonságának és egészségének megóvása érdekében. Az alkotók remélik, hogy akkor már bátran mehetünk moziba. Ám addig is kérnek minden minden filmszerető embert, hogy érdeklődésük és lelkesedésük ne lohadjon! A ÉDEN-nel kapcsolatban továbbra is szolgálnak majd friss információkkal, képekkel.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

 ÉDEN (16)

Rendező, forgatókönyvíró: Kocsis Ágnes
Társ-forgatókönyvíró: Ivo Briedis, Németh Gábor és Andrea Roberti
Vezető producer: Berger József
Producerek: Pataki Ági, Oana Bujgoi Giurgiu, Els Vandevorst, Alain Berliner
Operatőr: Tóth Widamon Máté
Főszereplők: Lana Baric, Daan Stuyven, Bocskor Salló Lóránt

Fotók: Mythberg Films 

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6816241796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása