A Kontraszt nyerte az Öröm a Zene Díjat
2020. október 12. írta: AidaAlexa

A Kontraszt nyerte az Öröm a Zene Díjat

Beszámoló az Öröm a Zene Díjátadóról

_dsc4520.jpg

Ebben az évben is megrendezésre került az Öröm a Zene díjátadó, aminek idén az A38 hajó szolgált helyszínéül. A döntőbe jutott 26 zenekar egészen átölelte a könnyűzenei irányzatok teljes palettáját. A rendezvény elejétől a végéig tehetséges, kreatív zenekarok vették birtokba a színpadot.

Vasárnap a díjátadón kiosztásra került 9 szakmai díj, valamint kihirdették az év zenészét is, aki nem más lett, mint Ferenczi György

A további díjazottak pedig:

Az év könnyűzenei rendezvény helyszíne a soproni Hangár Music Garden

Az év zenepedagógusa Balogh Miklós Péter, a Rocksuli igazgatója

Az év felfedezettje a Zajnal

Az év hangmérnöke Török Gábor

Az év hangtechnikusa Pálocska Zsolt

Az év világosítója és látványtechnikusa Porkoláb Tamás Egér

Az év hangszerjavító műhelye a Guitar Clinic, a díjat átvette Kovács Zoltán

Az év zenei újságírója pedig Bálint Csaba lett.

A kilencedik díjat Demeter Szilárd vehette át, mint az év hangszeres élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személy.

“Amikor Remo felhívott, hogy díjat szeretne adni, nagyon örültem neki, mert egy olyan versenyen, amin el sem indultam, díjat kapni, az egy jó dolog. Csak azt kérdeztem, hogy jó e az nekik, hogy ha a könnyűzenéért felelős miniszteri biztost rögtön az elején díjazzák. Aztán rájöttem, hogy ez egy csapda, gyakorlatilag ez egy előleg. Most azt a vállalást kell tennem nekem, itt a színpadon, hogy ha öt év múlva nem lesz jobb a magyar könnyűzenének és nem lesz jobb a magyar könnyűzenészeknek, akkor ezt a díjat visszaadom.” - Demeter Szilárd

Idén is kiosztásra került a döntő keretein belül egy Újfalusi Gábor Díj, mellyel Murka Gyulát, a G.R.B. zenekar alapító tagját tüntették ki. 

_dsc4567.jpg

Az eddig megszokott díjakon felül az Antares zenekar is hozzájárult a zenekarok tehetségének elismeréséhez. A Quack és a Doboz zenekarokat választották ki a döntősök közül, akiket magukkal visznek egy budapesti koncertjükre. 

“Minden évben nagyon nagyon fontos szerintem a magyar zenei életben, nekünk zenekaroknak és a zenéhez közel állóknak, hogy itt legyen - bármennyire is nehéz most ebben a helyzetben - mert rengeteg olyan zenekart, barátokat és kapcsolatokat találunk itt, akikről soha nem hallottunk volna, hogy ha ez az egész Öröm a Zene nem lenne, úgyhogy ez tényleg összehoz minket.” - Kolosai Ferenc (Antares)

A rendezvény fődíját pedig a Kontraszt zenekar vehette át, amihez mi is szívből gratulálunk a szerkesztőség nevében.

Andrásik Remo a következő mondatokat fűzte a zsűri döntéséhez:

“Olyan lelki tartalmat hordoz ez a produkció, amire szerintünk az országunknak szüksége van. Olyan lélekkel teli, ami szerintem egyedülálló és mindenképpen ezzel meg kell ajándékozni az országot.”

_dsc4595.jpg

Fotók: Alexa Aida

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7916236972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása