Tandi Flora énekli a segélyhívó új kampánydalát
2020. szeptember 17. írta: Kultúrjunkie

Tandi Flora énekli a segélyhívó új kampánydalát

unnamed_124.jpg

Tandi Flora új szólódala a 112-es segélyhívót népszerűsítő kampány részeként a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt programja. A Bűnmegelőzési Osztály által koordinált társadalmi célú felhívást az ORFK Ügyeleti Főosztálya is támogatta.


Tandi Flora énekesnő korábban is foglalkozott dalai témájában társadalmi kérdésekkel, mint az önvizsgálat fontossága a mellrák szűrése érdekében, vagy a kapcsolati erőszak felszámolása, az egyenjogúság erősítése. Így nem meglepő, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésére azonnal igent mondott, hiszen ez a dal lett a "112 - Tudd, hogy segíthess", két éve tartó komplex prevenciós program záróakkordja. A 112-es segélyhívószám kerül ezúttal a fókuszba a "Csak egy hívás" című dalban, melynek szövegrészletére pályázatot írt ki a Bűnmegelőzési Osztály.

Florának személyes élménye is fűződik a segélyhívóhoz, hiszen néhány évvel ezelőtt egy hívással mentett meg egy életet. "Épp indultam el otthonról, mikor az ajtómon kilépve vettem észre, hogy a lépcsőház padkáján egy hölgy fekszik eszméletlenül. Próbáltam felkelteni, de sajnos hasztalan, ráadásul nem mertem nagyon megmozdítani, nehogy nagyobb bajt okozzak. Azonnal hívtam a 112-t, részletesen elmondtam, mit tapasztalok, ők pedig küldték a mentőt, amely, mint utóbb kiderült, a hölgy életét mentette meg."

Tandi Flora célja, hogy a fiatal korosztályban is tudatosuljon, "csak egy hívás, hogy megmentővé válj". A dal készítésébe a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is bevonta, akik kórusként erősítik a kampánydal üzenetét.

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9816205150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása