YEWO PREMIER ‘Just Another Dance Song’
2020. augusztus 01. írta: AidaAlexa

YEWO PREMIER ‘Just Another Dance Song’

Utazás egy képzeletbeli városba

116694707_716064189217318_697042634093547719_n.jpg

A már jó pár éve tartó vintage és retro hullám ellenére, a 60-as, 70-es és 80-as évek időszaka még mindig tele van olyan feltérképezetlen zenei elemekkel, amikhez hatalmas élvezet visszanyúlni. Ezeket megspékelve modern dallamokkal, beatekkel és hangzásokkal, beletéve a YEWO zenekar saját gondolatait és mondanivalóját, szeretnék megmutatni, hogy mi jön onnan mélyről, belőlük.

A zenekar 2020 tavaszán nyerte el végleges formáját. A Rustic Shadesből ismert Siposhegyi Zsolt és a számos projektben résztvevő Takáts Máté már régóta tervezgették egy közös banda megalapítását. Csatlakozott hozzájuk Rózsa Zoltán basszusgitáron, és Kalmár Botond billentyűn. Máté és Zsolt színészként ismerték Plaszkó Bencét a Marble Mistből, akivel már szintén terveztek korábban közös projektet, de az csak most jött össze a YEWO keretein belül. Bence pedig hozta magával zenekartársát Faragó-Kádár Antalt (Tony), aki örömmel ült be a dobok mögé.

YEWO egy képzeletbeli várost szimbolizál, ahova mindenkit szeretettel várnak a srácok, aki szabadságra, illetve gondtalanságra vágyik és szeretne kicsit elszökni a mindennapokból!

A ‘Just Another Dance Song’ eredetileg egy bulis nyári slágernek íródott, de persze mint minden mást, így ezt is keresztbehúzta a vírushelyzet alakulása. A dal az éjszakai klubok életét és hangulatát hivatott megidézni, ezt pedig legfőképpen, a zenekarnál egyedülálló módon, automatizált dob használatával, valamint a torzított gitárok hangzásvilága helyett a basszusgitár, a billentyűk és az akusztikus gitár élvezi a főszerepet. Természetesen ez a téma sem maradhat el a megszokott YEWO-féle fordulatoktól, így a szövegében minden irányból megközelítették a témát, ami a Dal végi meglepő fordulattal vet véget a nightclubok életének energikus monotonitásának. 

Kövessétek nyomon a zenekar mindennapjait, illetve jobbnál jobb jövőbeni megjelenéseit Facebookon és Instagramon egyaránt!

Valamint az alábbi platformokon tudjátok őket meghallgatni: Spotify, Dreezer, AppleMusic, GooglePlay

Fotó: Kertész Ákos

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7316099060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása