Újra városi sétákra indulhatunk a Beyond Budapest csapatával!
2020. július 10. írta: Kultúrjunkie

Újra városi sétákra indulhatunk a Beyond Budapest csapatával!

A Beyond Budapest is újraindítja városi sétáit

107619987_3318747608156520_1797586656029320490_n.jpg

Szigorú biztonsági intézkedések mellett 2020. július 18-án újraindítja a Beyond Budapest a városi sétáit. A Beyond Budapest sétáinak célja, hogy a város történeti és fizikai szövetének mélyére hatolva felfedjék fővárosunk rejtett titkait, legendáit, és kreatív eszközökkel mutassák be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt hónapokban a Beyond Budapest szüneteltette szolgáltatásait annak érdekében, hogy mind a sétálóikat, mind a sétavezetőket megóvják a fertőzésveszélytől. A veszélyhelyzet megszűnése, és a friss statisztikák alapján örömmel jelentették be, hogy városi sétáikat szigorú biztonsági intézkedések mellett újraindítják 2020. július 18-tól.

beyond_budapest_horgonyt_fel.JPG

A Beyond Budapest szervezői olyan szigorú óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás séták során. Csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak. A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

Mivel a koronavírus járvány miatt a Beyond Budapest szolgáltatásai közel két hónapig szüneteltek, a szervezők úgy döntöttek, hogy a 2020. február 1. előtt vásárolt ajándékkártyák érvényességét egységesen két hónappal hosszabbítják meg. Így azok sem maradnak le a sétákról, akiknek esetleg a járvány okozta korlátozások ideje alatt járt le a sétajegyük.

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján.

Izgalmas kaland ez mindenkinek, aki érdeklődik a városrészek története iránt, mert mindegy, hogy született belvárosi, vagy újonnan érkezett, annál jobban tud kötődni a környékhez, minél többet megtud róla. Hiszen, ha van város, melyben messze több rejlik, mint amennyit első pillantásra gondolnánk, ahol még a barátságtalannak tűnő házak udvara is ezer titkot rejt, akkor az Budapest. 

107369085_3318747054823242_4689917989594607034_o.jpg

A Beyond Budapest szervezőinek célja, hogy programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszenek rá, hogy vendégeik velük, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek. Ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálnak.

A Beyond Budapest aktuális sétanaptárja az alábbi oldalon érhető el: www.beyondbudapest.hu/turak

A Beyond Budapest csapata több mint 10 éve vezet szocio-kulturális városnéző sétákat Budapesten. Kezdetben elsősorban a Nyolcadik kerületben kalauzolták az érdeklődőket, de egy ideje már a város más területei felé is kikacsintgatnak, különösen a Belváros és Óbuda irányába. Mára specialitásukká vált, hogy a város mélyére hatolva, annak valódi arcát, lakóit mutatják be.

További információ és regisztráció a sétákra: www.beyondbudapest.hu


Sajtóinformáció: Németh Sára - beyondbudapest.hu

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7215993230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása