Banksy visszatér Budapestre
2020. július 01. írta: Kultúrjunkie

Banksy visszatér Budapestre

sam_1033.JPG

Július 1-től augusztus 1-ig újra megnyit a nagysikerű Banksy kiállítás a Teslában. A világ legnépszerűbb, „rejtőzködő” street art művész munkásságát bemutató tárlat újabb tartalmakkal bővül köztük számos további eredeti alkotással.

Február 1-től végre a hazai közönség előtt is megnyílt a Banksy munkásságát bemutató utazó kiállítás, azonban a világjárvány okán alig másfél hónapig fogadta csak a látogatókat, majd bezárni kényszerült. Így is mintegy 12.000 Banksy-fannak már sikerült megnéznie a tárlatot. Miután a február-március során hatalmas volt az érdeklődés, a szervezők örömmel fogadták a hírt, hogy júliusban már újra kinyithatnak a múzeumok. A szervezők közreműködésével az eredeti határidőn túli hosszabbítás, habár limitált ideig, de lehetővé tette, hogy ismét fogadja a látogatókat.   

Banksy – aki eddig is a társadalmi felelősségvállalás élharcosa volt – az elmúlt időszakban újabb kiemelkedő alkotással is igyekezett felhívni a figyelmet egyrészt a koronajárvány során munkájukat végző “hétköznapi hősökre”, másrészt a tőle nem idegen társadalomkritikával reagált az amerikai zavargásokra és az afroamerikai George Floyd halálára. „Banksy eddig is figyelemreméltó alkotó volt, bár sokakban merült fel a kérdés, hogy “művész vagy vandál?”. Számunkra egyértelműen az első, de akik levandálozták, talán az elmúlt időszakban született alkotásai miatt (is) felülvizsgálják véleményüket és számukra is egyértelművé vált, hogy egy megkerülhetetlen társadalomkritikus ez a rejtőzködő művész” – mondta Sáfár Zoltán, a Godot Kortárs Művészeti Intézet alapító-tulajdonosa.

Júliustól tehát Banksy újra Budapesten „bukkan fel”, a munkásságát bemutató tárlattal.


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9315977686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása