Új podcast az egyetemes igazságokról a szellemi áramlatok békés ütköztetésével
2020. április 21. írta: Kultúrjunkie

Új podcast az egyetemes igazságokról a szellemi áramlatok békés ütköztetésével

20200206_183321.jpg

2020. április 15-től új, rendhagyó podcast indul, Különvélemény címmel. Somody Imre, ismert üzletember és Szabados Ádám teológus közösen keresik a válaszokat arra, hogy ki írja a jövőnk forgatókönyvét. Hol vannak a viszonyítási pontok, léteznek-e egyetemes igazságok? Az első beszélgetés témája Yuval Noah Harari, korunk meghatározó történészének és írójának három bestseller könyve, amely közül egyet kedvencei között tart nyilván Barack Obama és Bill Gates is. A Spotify-on és Apple Podcast-on megtalálható podcast rendszeresen, de szabálytalan időközökben, általában egy témára fókuszáló minisorozatokkal jelentkezik.

Somody és Szabados mélyen hisznek abban, hogy létezik egyetemes igazság, és hogy létezik egy Teremtő. Annak is tudatában vannak, hogy ez a jelenlegi korszellemmel nem egyezik. Az Isten-hit a kezdetektől fogva napjainkig számtalan kérdést vet fel, konfliktusokat szül. A Különvélemény küldetése, hogy megvizsgálja a keresztény tanokat, és a más szellemi, világot meghatározó áramlatokkal békésen ütköztesse.

Somody Imre a 90es évek egyik legsikeresebb vállalkozója. Üzleti sikerét első sorban a Pharmavitnek, és a Plusssz pezsgőtablettának köszönheti. Mára már az üzleti életet hátrahagyva, missziós pályán tevékenykedik. Jelenleg családfő, és a Pontjézus szolgálat vezetője. 

Szabados Ádám családapa, teológus, lelkipásztor és esszéíró. Írásait többek között a ProPhilosophia, az El Mondo, a Theológiai Szemle, az Evangéliumi Fókusz és a Studia Universitatis Babeș-Bolyai szaklap közölte. A 2007-ben indult Evangéliumi Fórum munkacsoport vezetője, a Divinity blog alapítója és szerzője.

Az podcast első sorozatában Yuval Noah Harari három bestseller könyvét veszik górcső alá. Ezekből - Sapiens, Homo Deus, 21 lecke a 21. századra - több mint ötven nyelven tizenkét millió példány kelt már el világszerte. Barack Obama és Bill Gates is kedvenc könyvei között említi a Sapienst, ami újból elénk tár egy nagy, összefüggő emberiség történetet. Hararit korunk egyik legnagyobb prófétájának is tartják, hiszen történelmünk egészére nézve tudott igazságokat megfogalmazni, amik mellett a Különvélemény sem megy el szó nélkül.

A podcast meghallgatható:

Spotify-on és Apple Podcast-on:


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr615629652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása