Remek kezdeményezés a magyar zene képviselői számára
2020. március 27. írta: Kultúrjunkie

Remek kezdeményezés a magyar zene képviselői számára

term_piac_2020_fb_cov_820x462px.jpg

A Modern Art Orchestra egyedi kezdeményezéssel igyekszik segítséget nyújtani a kialakult körülmények miatt nehéz helyzetbe sodródott zenészek számára. A MAO egy olyan felületet hozott létre, ahol könnyen gazdára lelhetnek az alkotók saját készleteit gyarapító lemezei.

mao_jani-17.jpg

A MAO célja a kezdeményezéssel az, hogy a koncertlehetőségek nélkül maradt muzsikusok számára nyújtson segítséget. Létrehozták a Termelői lemezpiac Facebook csoportot, amelyhez zenész és zenekedvelő egyaránt csatlakozhat.

A kézzel tapintható lemezek még napjainkban is nagy eszmei értékkel bírnak. Méginkább értékes lehet egy-egy gyűjtő számára, ha közvetlenül az alkotótól, esetleg dedikált páldány formájában juthat hozzá kedvenc zenéjéhez.
Fekete-Kovács Kornél, a MAO vezetője számára igen fontos ez a kezdeményezés:
- Nem adományt kérünk, vagy alamizsnát, hanem olyan megoldást kínálunk, ahol adni is tudunk a felajánlásért cserébe. Manapság nem ritkaság, hogy egy-egy kiadó nem pénzbeli juttatásként ellensúlyozza a lemezeink elkészítésébe fektetett munkát, hanem az elkészült anyag CD készletéből bocsájt rendelkezésünkre példányokat. Sokan vagyunk abban a helyzetben, hogy ezekből a példányokból sok-sok darab található a ruhásszekrény aljában. Ezeket egyébként is majdhogynem csak a koncertjeinken van esélyünk értékesíteni. Létrehozva a Termelői lemezpiacot, sok tekintetben aktuális és praktikus megoldást találtunk. Réméljük sokak elégedettségét szolgálja majd zenész és zenehallgatói oldalról egyaránt.

Termelői lemezpiac


Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3815564804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása