Bábelőadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube csatornáján
2020. március 20. írta: Kultúrjunkie

Bábelőadások szombatonként a Budapest Bábszínház Youtube csatornáján

jnmysb8x_1.jpeg

A vírushelyzet következtében zárva tart a Budapest Bábszínház, ám ebben a nehéz időszakban sem szeretnénk bábszínházi élmények nélkül hagyni nézőinket. Ezért szombatonként délelőtt a gyerekeknek, este a felnőtteknek tesszük közzé egy-egy korábbi produkciónkat a Youtube csatornánkon. 

Ellinger Edina igazgató elmondta: kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzük az elmúlt 70 év emblematikus előadásait. Nem csak a gyerekeket várjuk képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színházunk szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.

A sorozatot március 21-én kezdjük el a Bábszínházi Világnap alkalmából. 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István: Rozi az égen című előadását tekinthetik meg a nézőink, melyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében. 

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

Játsszák: Rozi: Ellinger Edina, Cica: Kovács Marianna, Apa: Ács Norbert, Anya: Kovács Judit

Meteoritok, csillagporszemek, napsugarak: Hárai Ágnes, Juhász Ibolya, Kovács Katalin, Pethő Gergő, Radics Rita, Rusz Judit  

19 órakor az ifjúságot és a felnőtteket várjuk a képernyő elé, Christian Morgenstern: Bitódalok című előadásunkra.

Éppen tíz éve mutattuk be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és nagyon büszkék voltunk rá, amikor fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon. Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje.

Játsszák: Ács Norbert, Kovács Judit, Teszárek Csaba


 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3415539594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása