Ünnepi programok a Budapest Bábszínházban
2023. december 02. írta: Kultúrjunkie

Ünnepi programok a Budapest Bábszínházban

dekameron_pm_199.jpg

Új hagyományt teremt a Budapest Bábszínház, a nézőkkel együtt búcsúztatják az óévet a Dekameron 2023 előadással. Folytatódik a jótékonysági akció: a színház idén is a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel együttműködve gyermekotthonokban élő gyerekek kívánságait teljesítik.  

December 3-án, advent első vasárnapján a Budapest Bábszínház is ünneplőbe öltözik. Az utolsó bárány előadás után karácsonyfadíszeket készíthetnek a gyerekek és szüleik, majd az aulában a színház karácsonyfáját is együtt díszíthetik fel a társulat tagjaival.    

Ebben az ünnepi időszakban Az utolsó bárány című szívmelengető történet az egyik legnépszerűbb a családok körében, így karácsonykor és két ünnep között műsorra tűzi a teátrum.  

A Budapest Bábszínház társulata számára mindig is kiemelten fontos volt a jótékonyság, különösen az ünnepekkor, így szinte már hagyománynak mondható, hogy idén is összefogott a színház a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel, hogy 100 rászoruló, gyermekotthonban élő gyermek karácsonyi kívánságát teljesítsék. A bábszínház ezúttal is arra kéri nézőit, vegyenek részt velük ebben az akcióban, hogy együtt tegyék szebbé a gyerekek karácsonyát! A kívánságokat az aulában, a karácsonyfára felakasztott átlátszó gömb díszekben találják meg.  (A részletekért kattints IDE!)

A két ünnep között is bőven kínál programot a teátrum a szünidőre. December 27-én folytatódik az Éjszaka a bábszínházban, ismét életre kelnek az árnyak az épület falai között. A népszerű Gengszter nagyi előadáshoz kapcsolódóan izgalmas kulisszatitkokat tudhatnak meg azok a 10-12 éves gyerekek, akik ellátogatnak az egész éjszakás kalandjátékra a téli szünetben. 

Új hagyományt is teremt idén a bábszínház: most először nyitja meg kapuit szilveszter este a közönség előtt! Az egyik legnépszerűbb felnőtteknek szóló előadását, a Dekameron 2023-t játsszák december 31-én, majd a színészekkel közös koccintásra várják a nézőket. 

Forrás: Budapest Bábszínház Nonprofit Kft.

Fotó: Dekameron 2023/Piti Marcell

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5118272449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása