Két bemutatót tart a független bábszínház Újbudán
2020. február 06. írta: Kultúrjunkie

Két bemutatót tart a független bábszínház Újbudán

egy_huron_pendulunk_2.jpg

Február 9-én a Manna Matiné keretében Marica Bábszínháza a gyerekeknek hozza el az Egy húron pendülünk című komolyzenére írt marionett-játékot, az ESZME pedig Most! címmel egy felnőtt előadást mutat be a B32-ben. Az Új bábszínház Újbudán programsorozat második féléve is számos izgalmas előadással várja a nézőket minden hónap második vasárnapján a Bartók Boulevardon.

Február második vasárnapján délelőtt 10:30-tól Marica Bábszínháza mutatkozik be az Egy húron pendülünk című nonverbális előadással. Varázslatos marionettjáték, bábos utazás a fantázia birodalmába klasszikus zenével, melynek mottója a „Szavak nélkül is értesz, szavak nélkül is értelek”.

Sz. Nagy Mari és Tárnok Marica kettőse a Török induló, a Hattyúk tavak és a Für Elise dallamaira mutatnak be bábos etűdöket. Az alkotók megmutatják a jávai elefántot, a repülő lovat és előadásukat kifejezetten a lehangolt nézőknek is ajánlják, hiszen ez egy bábparádé cintányérra hangolva. A bábokat Sarkadi Bence és Tárnok Marica tervezték és kivitelezték.

Az előadás után ezúttal is ingyenes foglalkozás következik, melyet hagyományosan a Bartók Pagonyban tartanak a gyerekeknek, ahol a szülőket kedvezményes Manna Matiné menüvel is várják a kávézóban.

babel_foto_kallai_1.jpg

Este 19:00 órától az ESZME – Most! című bemutatója várja a felnőtt nézőket, Csató Kata és Romankovics Edit előadásában. Az alkotók az egyenjogúság témakörét igyekeznek körbejárni egy felnőtteknek szóló bábos előadás keretében, hiszen gyakorló anyaként és művészként ők is gyakran találkoznak a „Hogyan lehet dominancia nélkül nőként érvényesülni, balanszírozni a család és a hivatás között?” kérdésekkel. A készülő előadásban azt kutatják, vajon meddig lehet egészségesen ki- és belépegetni ezek között a szerepek között.Szülő, gyerek, tanár, diák, rendező, színész, feleség, barát. Hogyan viselhet (el) egy nő ennyi szerepet? Mit kezdenek ezek a szerepek egymással és mit kezd ezekkel a nő? A nő uralja a szerepeket, vagy a szerepek uralják őt? Ki mozgatja, mi mozgatja a szerepeinket és a viszonyainkat? Bábok vagyunk vagy mozgatók a társadalom színpadán? Előadásunkban itt és MOST! két középkorú emberi lény szerepeken keresztül próbálja megérteni önmagát és a világot. De mi lett a Nővel?

Az előadások előtt és után ezúttal is alkalma nyílik mindenkinek közös szelfit készíteni a B32 előterében az alkotókkal és Bábellel, a Manna Matiné bábsorozat fehér figurájával, melyet a nézők szavazatai alapján neveztek el. Az Új bábszínház Újbudán program célja továbbra is a tehetséggondozás, valamint, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a nézőkkel az ország különböző pontjain készülő, független bánszínházi előadásokat.

A MANNA MATINÉ műsora júniusig már elérhető, jegyeket vásárolni a B32-ben vagy a jegy.hu online felületén lehet:

További információ: www.b32kulturter.hu, www.mannaprodukcio.hu

Forrás: Sajtóanyag 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4515462640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása